Årsmötet genomfört

394

När FBC Lerum på måndagskvällen genomförde sitt årsmöte valdes fyra nya ledamöter och suppleanter in och tre avtackades.

Initialt gick sedvanlig årsmötesagenda igenom med presentation av verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse och revisionsberättelse. Styrelsen förklarades ansvarsfrihet för säsongen som gått och val till kommande säsongs styrelse tog vid. Läs dokumenten här.

Valberedningen presenterade fyra nya personer som alls valdes in och presenterades med personas och motivering:

  • Marika Björnum, suppleant
  • Daniel Liljeblad, ledamot
  • Åsa Olsson, suppleant
  • Åsa Mellby, ledamot

Marika Björnum har två döttrar som spelat innebandy, varav den ena spelar idag i div 1. Hon tycker om den snabba sporten som är spännande till sista sekunden. Varit delaktig i cuper och matcher under alla år döttrarna spelat. Har en särskild oro för skador och anser att det är väldigt viktigt att klubben har ett tydligt preventivt skadearbete med alla spelare. Marika tycker att ordning och reda är viktigt samt att och att var sak tar sin tid, och var sak har sin plats. Tycker om att planera och tänker ofta väldigt många steg framåt i en process. Utbildad logistiker på Chalmers och har jobbat som Inköpschef i 15 år varav 8 år på ett större bolag inom återvinning. Hon tycker att Miljö och återvinning är viktigt och slöseri med resurser är något hon har svårt för. Marika har tidigare erfarenhet från föreningslivet genom Studentföreningen på Chalmers, Kassör i Chalmersbaletten och sekreterare i vägförening. Marika gillar även skidor, jogging, gympa, vandring, hund och katt och lite trädgård samt körsång. I Marika får vi en målinriktad, utåtriktad, positiv person som gillar att vara delaktig. Hon är kreativ, har många idéer, lösningsinriktad och får saker att hända och anser att det är genom aktiva föreningar får vi våra ungdomar att trivas och det bidrar till ett bra samhälle där vi trivs tillsammans.

Daniel Liljeblad är född och uppvuxen i Lerum och efter en kort sejour i Floda är nu familjen med sambo, två små barn och katten Enzo tillbaka i Lerum. Daniel har en tidigare spelat landhockey som sedan blev innebandy, något som spelades i närmare 10 års tid . Därefter tog cykelintresset över med både downhill och xc cykling. Idag nöjer sig dock Daniel med att med viss oregelbundenhet träna på gymmet, vandra eller ta en tur med familjens båt. Daniel har varit företagare hela sitt yrkesverksamma liv och drivit upp flera lönsamma bolag. Bland annat utsågs han, för sitt arbete med bilupplysningen.se, till årets företagare i Lerum 2015. På senare år har företagandet inriktats mer mot fastighetsutveckling både av egna och andras fastigheter samt affärsutveckling där hans kunskap hjälper andra företag att bli lite bättre. I Daniel får vi en en person som ständigt kommer att fylla på med av energi i arbetet samt en god kunskap om både affärsutveckling och hur man skapar en framåtanda bland såväl spelare som övriga intressenter till klubben.

Åsa Olsson är från Alingsås men bor sedan 1994 i Lerum tillsammans med man och tre barn. Då de tre barnen har tränat och spelat innebandy i FBC Lerum sedan 6-årsåldern och fortfarande är aktiva inom sporten har stor del av fritiden under många år ägnats åt innebandy. Åsa är även med som ledare i yngsta dotterns lag (F06) och har varit så sedan Bagheera-tiden. Om man går längre tillbaka i tiden så finns även en historik som innebandyspelare under några år i IBK Pantern.
Till vardags arbetar Åsa som handläggare på behörig myndighet, en enhet inom skatteverket som hanterar dubbelbeskattningsärenden och prissättningsbesked. Det innebär löpande en hel del kontakter med företag, dess ombud och även löpande kontakter med motsvarande enheter i andra länder. På fritiden blir det en del träning vilket främst innebär olika pass på gym men också en del mountainbike under vår och sommar.
I Åsa får vi en person med många års erfarenhet av innebandysporten och FBC Lerum som spelare, förälder och ledare. Erfarenheter från såväl barn och ungdomsnivå upp till seniornivå som sammantaget utgör en bra bas för att aktivt kunna bidra till att utveckla FBC Lerum och verksamheten. En ekonom som gillar ordning och reda och som gärna vill ha koll.

Åsa Mellby har bott i Lerum sedan 2004 med min man och tre söner. De spelar nu i P06, P10 och P08
men har alla startat i Bagheera. Ingen egen erfarenhet av just innebandy men lagidrott i form av basket och fotboll. Hennes tidigare erfarenhet av ideellt arbete i styrelse (i ridklubb) kommer väl till pass.
Åsa arbetar som biträdande rektor på en högstadieskola i Göteborg, och har arbetat som lärare runt 20 år på högstadiet.
På fritiden som blir över med tre innebandyspelande söner rider hon sin häst i hoppning och fälttävlan, tränar och tävlar även mountainbike samt är ideellt engagerade i cykelklubben.
I Åsa får vi in en strukturerad person som är van att arbeta med människor och allt vad det innebär. Hon jobbar lösningsorienterat och är inte rädd för att ta en diskussion även om vi inte tycker samma. Hon känner ett stort engagemang kring utveckling samt att få
verksamheter att fungera på alla nivåer.

Föreningen avtackade också de tre som lämnade styrelsen på årsmötet men alla fortsätter i olika roller. Vi tackar Kenny Colliander, Daniel Engström och Toni Larsson.