Mixat herrlag slog Mölndal

689
Foto: Christoffer Sturesson

Med ett mixat Allsvenskt/H2-lag tog sig FBC Lerum på onsdagskvällen an Mölndal som förra året blev trea i Div 1 Södra. Det blev en målfattig men svängig match som slutade 2-1 till FBC efter periodsiffrorna 1-1, 1-0, 0-0.

Första perioden slutade oavgjort 1-1 efter att Marcus Burman, (för dagen som en något ovanlig toppspelare) kvitterat Mölndals ledning som man tog redan efter 31 sekunder. Detta gjorde han efter 2.30 och i minuten efter fick FBC spela powerplay som blev resultatlöst.

Det var som sagt ett mixat lag med hälften av FBC-spelarna från H2 resp Allsvenska trupperna där bl a förra årets Christian Åhman och Robin Strömberg, som har för avsikt att spela H2, gjorde säsongsdebut och extra kul var det att se Peter Malmberg igen i den röda tröjan.

I andra perioden fortsatte ställningskriget och händelserna att skriva om var en FBC-utvisning där man lyckades hålla tätt och Gustav Bäckevalls 2-1-mål i 16:e minuten efter fint samspel och direktskott från Gustav på Simon Ågrens pass.

Tredje perioden blev mållös trots massor av chanser åt båda hållen men målvakterna i de båda lagen höll väldigt tätt, i FBCs mål Gustav Ringhagen.

En debuterande juniorspelare att hålla ögonen på är Olle Jörneby som spelade mycket moget på sin backposition.