Uddamålsseger för damlaget i genrepet

225

Våra tjejer i damettan spelade genrep mot seriekollegan Zenith på söndagseftermiddagen i Lerums Arena. Det blev en böljande och kul match med hemmaseger 5-4 (2-1, 2-1,1-2) efter full tid.

Coach Hugosson luftade många spelare under matchen och det gav både utrops- och lite frågetecken. Framförallt var det roligt att se de kreativa och modiga uppspelen som oftast luckrade upp Zenith mycket fint. Men det gav också lite för ofta vassa kontringschanser för Zenith när de vände spelet.

I första perioden var det Ida Hawerman som visade var skåpet skulle stå. Två gånger om med bara 30 sekunder emellan fixade hon FBC-ledning med 2-0 när halva första perioden gått. Zenith reducerade i 16:e minuten på en av många spelvändningar.

Zenith chocköppnade i andra perioden efter bara 26 sekunder men sen visade FBC:s andra tvåmålsskytt klass – Emma Brydolf gjorde två fina mål och Lerum drog iväg till en rättvis 4-2-ledning.

När veteranen i laget, Nina Olsson, utökade ledningen till 5-2 i början av tredje kändes ledningen betryggande. FBC kontrollerade stora delar av matchen men Zenith stack, som sagt, upp i farliga kontringar och när Zenith tog timeout fem minuter in i sista perioden resulterade det direkt i en reducering 5-3. FBC spelade av matchen i slutet och trots sent reduceringsmål, 19.49, var det inget snack om att man var det starkare laget.

Det fanns en hel del goda insatser i FBC men matchens klaraste stjärnor var de bägge målvakterna – i FBCs mål Laura Ekman. Trots nio mål totalt i matchen gjorde de båda burväktarna massor av kvalificerade räddningar.

Nu är det snart äntligen dags för seriepremiär och det blir en riktigt tuff match direkt när Partille kommer till Lerums Arena på lördag kl 16.00. Den matchen hoppas vi verkligen kunna erbjuda publikplatser till och den kommer även att streamas.