Partille vände och vann

402

Trots ledning efter en stark första period blev Partille till slut för starka och man sprang ifrån till 4-9 (2-0, 1-3, 1-6) till slut i seriepremiären av div 1 Damer.

Första perioden var som en premiärmatch brukar se ut. Nervositet, felpassningar men 2-0 till Lerum. Partille hade ett större bollinnehav men Lerum var väldigt tight i försvarsspelet och lät mycket få bollar nå mål där målvaktsdebuterande Sofie Ryynänen gjorde en fantastisk insats.

Ida Hawerman visade i sin div 1-debut att hon kommer att bli ett hot mot alla lag denna säsong. Två fina mål med sitt giftiga skott stod hon för i 10:e och 18:e minuten och Lerum ledde med 2-0 inför andra perioden.

Partille fick en smakstart redan efter 1.16 i andra när Emma Holmberg fick trampa förbi lerumsförsvaret som inte orkade hänga med och hon hängde upp ett skott bakom en förmodligen skymd Ryynänen i FBC-målet. FBC höll dock Partille stången och fyllde på målgörandet – återigen genom Ida Hawerman efter en frislagsvariant. Då hade man kommit till halva matchen och frågan var om hemmalaget skulle orka hålla emot Partille som matade på. Partille fick många spelvändningar och numerära överlägen i kontringar och en sån gav 3-2 när Partille till sist är 2 mot Ryynänen i mål. När Lerum sen får en utvisning på Nelly Larsson för hands lyckas man nästan hålla nollan men med 2 sekunder kvar av utvisningen gör Partille 3-3.

Oavgjort inför sista perioden alltså där Partille sticker iväg första tre minuterna med tre snabba mål och helt plötsligt är det 3-6 ledning. Ett litet hopp tändes när Lina Engström reducerade till 4-6 efter 5.37 och hemmalaget lyfter sig för en sista kraftsamling. Men Partille gör snabbt 4-7 och matchen känns avgjord. Partille fyller på med ett par mål till och slutresultatet 4-9 är rättvist – om än något mål för mycket.

”Typisk premiärmatch och med så många div 1-debuterande spelare och en helt färsk målvakt som ställer upp när ordinarie målvakt på morgonen inser att spel inte är aktuellt så är det inte så konstigt att det blir så här. ”, sa coach Peter Hugosson efter matchen.

Se Christoffer Sturessons foton från matchen