Nicolas Sigström tror på FBC-seger på söndag

264
Foto: Christoffer Sturesson

Nästa spelare att lyftas upp i U-truppen är Nicolas Sigström, även han född 2004. Redan förra året så tränade han en del med laget, men tar i år steget fullt ut.

– Det är självklart väldigt roligt att bli uppflyttad till division 2-truppen. Det var ett målet ända sedan man började träna med truppen under förra året. Jag är mest taggad på att säsongen och matcherna ska dra igång, det ska bli kul att få spela senior innebandy på hög nivå.

Hur har försäsongen varit?
– Försäsongen har varit bra. Mycket men viktig fys under sommaren, det var skönt att komma till träningarna med en bra fysik så man inte behövde börja om på noll konditionsmässigt. Gillade konceptet med 2-3 fyspass och ett innebandypass. När innebandy träningarna väl började tycker jag det var kul att vi spela både träningsmatcher och åkte på Fatpipe Invitation. Bra nivå på cupen och träningsmatcherna.

Du kommer förutom spel i U-laget även ha chansen till JAS och USM, vad har du för mål och hur tror du lagen står oss i dessa serier?
– Vi har ett väldigt starkt USM, men även JAS-lag i år. I USM tror jag verkligen på guld. Vi har truppen och tränarstaben för att lyckas. Det gäller bara att vi spelar vårt spel. Där vill jag vara en spelare som hjälper laget att vinna matcher. JAS-laget tror jag även kan ta guld denna säsongen, truppen är bred och det finns väldigt många bra spelare. I jas siktar jag på att få spela några matcher, laget är bra och det är hård konkurrens. Men målet är att få speltid såklart.

Hur ser du på lagets chanser i division två och vad behöver vi göra för att lyckas?
– Vi har en väldigt ung trupp men med bra innebandy förmågor. Vi har inte riktigt vikten heller kanske, men vi borde kunna spela ut lagen ändå för vi är skickliga med boll. För att lyckas måste vi träna hårt, våga trycka på träningarna. Så kommer det lösa sig på matcherna också.

Hur ser du på truppen och dess konkurrens?
– Vi har en bra trupp och det är en bra konkurrens. Det finns många spelare som är väldigt duktiga, både unga och lite äldre.

Premiär nu på söndag klockan 16.00 borta mot Guldenheden, vågar du tippa resultat?
– Oh, jag tror självklart på vinst. Det kommer bli en match med många mål men vi går segrande 9-5.

Ni kan se matchen i vår kanal på Solidsport. Söndag klockan 16.00.