FBC till regionsslutspel!

229
Foto: Christoffer Sturesson

Under helgen så kunde vårt USM-16 lag kvalificera sig för regionsspelet i februari, något man inte lyckades med under fjolåret då man åkte ut på målskillnad.

Kvalspelet avgjordes på hemmaplan i ett folktomt Rydsberg där Oskar Wilsund var en av spelarna. Han var inför helgen nöjd med uppladdningen laget haft.
– Det har känts bra, vi vet att vi har ett starkt lag och när vi mött kvalificerat motstånd har vi stått upp riktigt bra.

Trelagsgruppen innehöll även Partille och Kärra, där de förstnämnda väntade i den inledande matchen. Ett lag man mött flera gånger under de senaste året och känner till väl.
– Vi förväntade oss att de skulle ha mycket boll och att vi skulle gå stenhårt i kontringarna. På matchgenomgången pratade vi om att låta dem ha ett ganska stort bollinnehav, när vi mött dem tidigare har de haft svårt att skapa målchanser mot oss i uppställt försvar. När vi vann bollen skulle vi trycka i omställningen för att straffa dem, något som jag tycker vi lyckades bra med.

Lerum hade till sist en ledning matchen igenom i princip, där det blev vinst med 6-4 och Victor Johansson stod för 5+1.
– Vi gör en stabil match rakt igenom. Vad jag kommer ihåg släpper vi inte något mål i uppställt, vilket såklart är starkt! 6-4 är lite i underkant enligt mig, då vi har bud på mer.

När sedan Partille slog Kärra så räckte det med ett poäng för att gå vidare. Efter en tempofattig förstaperiod var ställningen 1-1.
– Vi hade nog 95-5 i bollinnehav, i alla fall om man endast räknar på motståndarens planhalva. Sen får dem ner oss i deras låga tempo och vi får inte riktigt in bollen.

Rycket kom i andra när man gick upp till en 4-1 ledning och säkrade både segern och avancemanget.
– Vi drar upp tempot och börjar lassa lite mer på kasse. De får nästan aldrig vila med bollen och så småningom trillade bollarna in.

Det väntar alltså ett regionsspel nu i februari, där sex lag kommer göra upp om en plats på Innebandyfesten.
– Om vi gör det vi ska är chanserna goda. Vi har en stark trupp som spelat med varandra länge. Dessutom har vi ju Vigge!

Se highlights från helgens matcher på www.solidsport/lerumplay