Herrarna sugna på revansch!

368

Imorgon lördag väntar en härlig utmaning för FBC Lerum när topptippade Karlstad IBF gästar Lerums Arena i omgång fyra av Allsvenskan Södra.

Lerum har haft en okej start på säsongen med fyra poäng av nio möjliga, men Joel Ekström är en spelare som haft en mycket bra start på säsongen när han toppar poängligan efter tre omgångar.
– Klart det är en bonus för en själv att leda poängligan, men ingenting jag går runt och tänker på hela tiden. Mitt mål är att bidra så laget vinner och nu har vi chans på revansch på lördag!

Senast blev det förlust på bortaplan mot Örebro i en match som Lerum i efterhand inte va så nöjda med.
– Vi gör en helt okej match, men vi bjuder på alldeles för enkla mål. I alla fall nio av målen hade vi utan tvekan kunnat ta bort, men nu har den matchen varit och vi hoppas att vi lärt oss av de som hänt.

Nu har ni haft två veckors träning där du bland annat hunnit med ett landslagsläger för U-19. Hur har ni utnyttjat uppehållet?
– Ja precis, jag tycker vi har utnyttjat uppehållet så bra som de går med tanke på omständigheterna med skador och så vidare.

Lerum har under uppehållet förstärkt med två tjeckiska u-19 landslagsspelare som båda finns med i truppen på lördag.
– Två spelare som är ruskigt bra, riktigt kul för truppen att få in dem! Båda har kommit in bra och känns som dom vart här i flera månader med tanke på hur bra dom anpassat sig i spelet och även utanför plan.

Har du hunnit lärt dig några tjeckiska fraser i veckan?
– Inga tjeckiska ord än, mitt mål få bli att bli helt okej på engelska först sedan kanske man kan lära sig nån tjeckisk fras…

Karlstad väntar på lördag, ett motstånd jag gissar att du har fina minnen ifrån efter ditt fantastiska avgörandet i ”Ryddan” för två säsonger sedan! Hur tänker du inför matchen?
– Ja de va ett fint minne. Det är ett starkt lag i år också, precis som dem alltid är. Vi har gått igenom vad vi behöver göra för att vinna matchen och jag vet att Anton har stenkoll på det han gör och förmedlar ut till oss. Jag är övertygad att vi har goda förutsättningar för en bra prestation.

Vem i FBC ska man hållet ett extra öga på tycker du?
– De båda nyförvärven från Tjeckien, Martin och Matěj! Jag tror båda två kommer sticka ut med tanke på hur deras prestationer på träningarna har varit!

Biljetterna till matchen imorgon är slutsålda, men du kan köpa matchen på www.innebandy.tv/lerum för 99kr och samtidigt stötta FBC Lerum!