Ineffektivt FBC förlorade mot Lillån

280
Foto: Christoffer Sturesson

Lillån kom till matchen obesegrade och var på förhand en svår uppgift var att vänta för FBC. Det var FBC Lerum som höll taktpinnen matchen igenom men ett gästande Lillån som fick maximal utdelning både på plan och i att man hämtade hem tre poäng efter seger 2-7 (0-2, 0-0, 2-5).

Det som var synonymt för hela matchen var FBC Lerums oförmåga att göra mål. Vare sig om det var en storspelande burväktare för gästerna eller ett öppet mål så hade de rödklädda oförskämt svårt att få bollen i nät.

I första perioden ryckte Lillån åt sig en ledning med 0-2. Först efter ett något märkligt mål där FBC:s Wedlin i buren fick en förlupen ”bakåtpass” som han inte kunde ta hand om och Lillån var framme och tryckte in bollen. 0-2 gjordes i 18:e minuten när hemmalaget inte hängde med i svängarna.

Andra perioden blev mållös men med ett stort spelövertag för Lerum som inte kunde förvaltas. Lillåns målvakt Jonas Hammarström var omutlig och FBC:s vanligtvis effektiva och påhittiga passningsspel fastnade hos målvakt eller i täckande försvarare. Skottstatistiken 8-1 var inte en underdrift.

I tredje fortsatte spelbilden med ett bollande Lerum och försvarande Lillån som kunde bevaka sin 2-0 ledning. När FBC var riktigt nära nätkänning så försvårades jakten när de kontrade in både sitt 3:e och 4:e mål inom loppet av en minut. FBC tog timeout och fick äntligen resultat på sina försök och kunde svara med två raka mål i 9:e o 12:e minuten och det kändes som att en vändning inte var långt borta. Men samtidigt som FBC inte förvaltade chanserna var Lillån skoningslösa och ställde om gång på gång och förlustsiffrorna skrevs till hela 2-7. En mycket hedersam förlust för ett FBC som skapar otaliga chanser men där också det där lilla sista saknas för att nå hela vägen fram. Lillån får fullträff i sin matchplan och lämnar Lerums Arena med full pott.

Nu har FBC Lerum spelat två hemmamatcher mot topplagen Karlstad och Lillån där den ”normala” målskörden har blivit skral. Härnäst väntar Malmö FBC kommande helg som ligger en poäng efter FBC i denna något haltande tabell där Malmö spelat två matcher färre än Lerum.

Highlights från matchen

Matchstatistik