Joakim Fors matchens profil omgång 13

244

Match på bortaplan har hittills varit ett lysande koncept för laget. Vi hoppas nu att FBC-killarna tar med sig den fina trenden man har på bortaplan när det nu är dags att spela den uppskjutna matchen mot Onyx i fina Rosvalla Arena.

Onyx har under de senaste två månader ryckt upp sig från 0 poäng till nu 9 poäng och känning i streckstriden. Den kanske största skalpen bland dessa 9 poäng togs på västkusten mot Warberg som man med endast tre mål framåt mäktade med att ta med alla poängen hem till Nyköping. Inför denna match tog vi tempen på Joakim Fors som är en av åldermännen i truppen.

Du som ”gammal räv” i laget sitter på en stor portion erfarenheter i truppen. Hur upplever du att laget växt in sig i Allsvenskan?
– Jag tycker att vi har växt in oss i Allsvenskan mer och mer för varje match. I början kändes det som lite div 1-stuk fortfarande, vi bjöd på lite för mycket och blev hårt straffade pga det. Men nu tycker jag att vi är mer rejäla och visar att vi är ett riktigt duktigt innebandylag, framförallt med boll.

Du får stort förtroende på plan. Vad för egenskaper tillför du till denna grupp?
– Framförallt så bidrar jag väl med lite tyngd, haha. Skämt åsido. Nej men jag bidrar väl med mycket rutin och framförallt ett lugn med boll och även en och annan poäng ibland.

Vinst sist hemma mot Åby efter en riktig holmgång. Hur ser du på den matchen?
– Det kändes som vi hade lite svårt att hitta motivation och energin i början, egentligen redan på uppvärmingen. Kan ha att göra med att vi slog Karlstad matchen innan. Men sen så har vi ett fint snack i första periodpausen och sedan går vi ut och visar att vi är det mycket bättre laget.

Motståndet denna omgång befinner sig även de under strecket. Vad behöver ni vara förberedda på?
– Att dom förmodligen kommer vara riktigt hungriga på att ta tre poäng för att krypa upp ovanför strecket. Vi måste vara med från första signal och sedan hålla oss till vår gameplan och göra det vi är bra på.

Någon man bör hålla ett extra öga på i Lerum?
– Trollkarlen Bäckman

Matchen ser ni som vanligt på innebandy.tv/lerum med sändningsstart 18.50.

Vi vill passa på att skicka ett stort tack till Onyx Innebandy som varit behjälpliga att ordna med mat till våra spelare och ledare efter match.