Fyra delikatesser i första avgjorde

347
Anton Olofsson är nöjd efter med laget efter årsskiftet! Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum tog sin fjärde raka seger när man övertygade slog och fick revansch på Lillån med en 4-8-seger (0-4, 2-1, 2-3). Det var främst förstaperioden med fyra fantastiska delikatesser som avgjorde.

Ja, det var ett lag på plan under första perioden och FBC Lerum charmade kommentatorerna i Staylive med sitt snabba och aviga passningsspel som ledde fram till de fyra målen signerade Alexander Aronsson, Joel Ekström och två mål av Noah Johansson.

I andra perioden slog FBC av på takten samtidigt som Lillån fick ordning på sitt spel och man närmade sig genom två mål innan FBC kunde skapa ett bekvämt avstånd genom mål i powerplay i slutskedet av matchen, Skyttekung Joel Ekström satte 2-5 med ett patenterat handledsskott som hittade exakt rätt maska uppe i krysset. Lerum hade Viktor Wedlin att tacka att det inte blev fler Lillånmål – han stod för åtskilliga paradräddningar när Lillån skapade sina chanser.

I sista perioden bevakade Lerum sin ledning mycket kontrollerat och fyllde på i protokollet med 2-6 av Fredrik Bäckman efter halva perioden. Lillån kunde reducera till 4-6 med två snabba mål men det var egentligen aldrig någon fara på taket och man spikade istället igen matchen med två mål till av Victor Johansson och Tim Sandblom innan slutsignalen ljöd.

Mannen med trollstickan och de fräcka målgesterna, Fredrik Bäckman, kommenterade matchen och lagets form så här:

”Jag får väl ändå vara helt okej nöjd, tycker jag nog borde gjort 2 mål till iallafall. Men man kan inte vara 100% tyvärr. Skönt att vinna och ta revansch efter förra mötet. Tycker vi går in och gör en helt okej första period. Får utdelning på våra chanser och kunde med lite tur fått in några fler men också släppt in några om inte Weddan hade varit som han kan vara. Andra perioden dippar vi lite och det känns lite stressat överlag men vi får ett PP där vi gör mål och då känns det som det vänder. Sen i tredje så går vi in och gör det vi ska och kan gott åka hem med 3 poäng. Jag tycker vår form är bra men vet att vi kan bättre dock, och vi är inte nöjda ännu. Men så länge vi vinner så ska vi inte klaga.”

FBC Lerum placerar sig nu på femte plats och är definitivt med och fightas om kvalplatserna till Superligan – vem kunde tro det när säsongen startade? Det här laget och gått från klarhet till klarhet och nu är det Malmö FBC som ska försöka bryta FBC:s segersvit kommande helg, på lördag kl 16.00 i Lerums Arena.

Se highlights från matchen här.