Stor dramatik att vänta i slutakten av Allsvenskan

453

Det börjar dra ihop sig ordentligt i slutspurten av herrlagets säsong. Det är tätt spel om poängen när vi kliver in i de sista fem matcherna. Vilka lag kommer att stå pall för när det verkligen ska avgöras? En sak som är säker är att Lerum tänker gå all in.
– Nöjd blir man väl aldrig men jag tycker att vi hittills gjort en godkänd säsong poängmässigt även om det känns rätt snopet att ”bara” tagit 3 av 12 möjliga poäng mot Örebro-lagen som får ses som en liten missräkning. Säger huvudtränare Anton Olofsson

Under morgondagen beger sig laget till den Skånska landsbygden för att tampas mot Åstorp Kvidinge. Just Åstorp var för några timmar sedan nedflyttningshotat med kan nu andas ut efter att förbundet valt att stänga säsongen för seriespel av divisionerna under Allsvenskan.

Vi passade på att ställa ett par frågor till vår huvudtränare Anton Olofsson.

Inför de avslutande fem matcherna i grundserien så står FBC Lerum på historiska 30 poäng i Allsvenskan. Känner du och laget er nöjda?
– Nöjd blir man väl aldrig men jag tycker att vi hittills gjort en godkänd säsong poängmässigt även om det känns rätt snopet att ”bara” tagit 3 av 12 möjliga poäng mot Örebro-lagen som får ses som en liten missräkning.

Det är givetvis kul att vi redan nu slagit vårt gamla poängrekord i allsvenskan men det är väl inget att hymla om att vi gärna skulle vilja nypa en kvalplats och få stångas lite med Karlstad i ett playoff, det hade vart roligt.

2021 har varit uteslutande positivt bortsett från Örebro hemma. Vad är det FBC gjort annorlunda nu när serien vänt?
– Ingenting skulle jag säga, som jag sagt tidigare så har vi samlat på oss erfarenhet under hösten som vi nu kommer ha nytta av under våren och även in i framtiden vilket vi kan se frukten av redan nu med en hittills bra andra halva. Det återstår dock 5 matcher som kommer bli avgörande för hur vi resumerar säsongen när den är slut. Kan vi fortsätta att utvecklas och få till bra prestationer över 60 minuter sista 5 omgångarna också så känns det som vi har en god möjlighet att få förlänga säsongen lite extra. Samtidigt är det inget vi kommer få gratis utan det är något vi aktivt måste vinna och förtjäna.

Tror du att eftermiddagens besked från förbundet kan påverka sluttampen en aning?
– Ja, det är klart att det måste kännas skönt för lagen som ligger i botten att veta att dem inte kommer åka ut. Det gör också att de lagen kommer kunna spela mycket mer avslappnat. Men om man ska se till vår del så spelar ju det beslutet ingen roll utan vårt fokus kommer ligga på oss själva oavsett om vi möter Åstorp eller Lindås så sätt.

Hur har ni målat upp avslutningen inom gruppen?
– Det är 5 tuffa matcher, vi kommer behöva vinna minst 3 av dem för att kunna nypa en kvalplats vilket är målet men som jag var inne på innan så är det ingen som kommer ge oss poängen utan vi behöver prestera för att ta de poängen som krävs vilket också känns kittlande att ha allt i egna händer. Det blir en tuff men inspirerande utmaning!

Hur skulle du vilja visionera om avslutningen?
– Det kommer vara jämt hela vägen in, en ganska kul krydda är ju att vi som ligger där uppe nästan har identiska scheman kvar. Vi avslutar borta mot Lagan som kan bli en riktigt rolig match. Det är otroligt klyschigt men sant, det blir 1 match i taget, 3 poäng i taget och sen får man se vad det innebär i slutändan men givetvis vill vi som alla andra lag gärna nypa en plats till SSL-kvalet.

FBC Lerum ställs alltså under morgondagen mot Åstorp/Kvidinge i en viktigt match om tre nya poäng. Matchen streamar du enkelt på innebandy.tv/lerum