Lerum upp på tredje plats

289
Tim Sandblom och Oscar Johansson stod för varsitt mål. Foto: Christoffer Sturesson

Dagens måstematch mot Åstorp/Kvidinge gav till slut tre poäng efter att de rödklädda gett skåningarna ett försprång med 3-1 men sedan gjorde FBC ett snabbt ryck och höll därefter ifrån till seger 5-8 efter periodsiffrorna 2-1, 2-5, 1-2.

Förutsättningarna inför matchen ändrades på fredagen när Svenska Innebandyförbundet beslutade att inga nedflyttningar skulle ske från Allsvenskan och därmed kunde Åstorp/Kvidinge spela utan kniven på strupen samtidigt som FBC Lerum fortfarande ville förlänga sin segersvit för att stärka sina kvalspelschanser.

Det tog bara 19 sekunder för FBC att ta ledningen genom Tim Sandblom men första perioden blev sen en ljum tillställning där hemmalaget fick vända till 2-1-ledning inför andra perioden.

Det var först när Åstorp ökat på till 3-1 i tredje minuten i powerplay som FBC la in en extra växel och efter 13 minuter hade Lerum vänt på steken till 4-6 efter ett antal riktiga pärlor till mål. Joel Ekström stod för tre av de fem målen jämte Martin Roos och Oscar Johansson.

I sista perioden gjorde Oscars lillebror Victor två riktigt sevärda mål – först en vickning upp i krysset med backhand och sen snurrade han upp tre Åstorpförsvarare innan han drog in spiken i kistan, 5-8, efter 18.40.

Coach Anton Olofsson sa efter matchen: ”Skönt att vinna, vi har en fin trend på bortaplan och skönt att den håller i sig. Ingen superinsats idag men vi tog 3 poäng och det var det viktiga just idag.”

Se highlights från matchen här och matchstatistik