FBC starkast i derbyt mot Lindås

424

FBC Lerum fortsätter det fantastiska segertåget och vann rättvist sjätte raka fullpoängaren mot Lindås, som dock ska sägas lidit av en tuff coronaperiod bland många spelare. Lerum vann med 8-4 efter periodsiffrorna 3-1, 2-1, 3-2.

Det är synd att man inte får ha publik på plats i Lerums Arena när såna här matcher bjuds – hett derby om kvalplatser. Det var två lag med många beröringspunkter som ställdes mot varandra på onsdagskvällen. Lindås har ju som bekant 4 spelare från Lerum denna säsong plus ett par tränare med förflutet i Lerum också.

Det var Lindås som såg hungrigast ut de första minuterna och man tog även snyggt ledningen efter 6.12 genom Kasper Hydén. FBC repade dock mod direkt och i samma minut kontrade man in 1-1 genom William Ljungqvist. Lerum hade här flow och på kort tid gjorde Victor Johansson 2-1 och Joel Ekström 3-1 innan halva perioden gått. FBC hade klar kontroll över händelserna och spelade mycket disciplinerat i försvaret och coach Antons gameplan funkade bra.

Lerum fick en drömstart i andra när roadrunner Victor Johansson virvlade förbi Lindås försvar och tryckte in 4-1 efter bara 14 sekunder. Matchbilden kvarstod med tight försvarsspel från båda lagen och bollsäkra spelare i båda lagen med långa spelsekvenser. Lindås fick plötsligt en kontring i 7:e minuten och reducerade 4-2. När Lindås drog på sig en tvåa i 13:e minuten fortsatte Lerum sin svit med mål i powerplay, även om det denna gång var något turligt där Noah Johansson fick in bollen via Lindåsförsvarare. Perioden avslutades med utvisning på FBC:s Reinholdsson.

Lerum redde ut återstoden av utvisningen i början tredje och hade när man blev fulltaligt ett fantastiskt läge med Lindås Adler i mål gjorde en otrolig räddning. Lindås fick i åttonde minuten tillbaka det man hade otur med vid 5-2-målet. Ett slumpskott rullar in sakta under Wedlin till 5-3.

Joel Ekström visar sin storhet när han med två lindåsspelare hängande på sig lyckas finta sig fri och servera Noah Johansson en fantastisk macka som han bara har att raka in till 6-3, tid 12.41. Lindås tar tidigt ut målvakten och under återstoden av matchen hinner Victor Johansson göra två mål i öppen bur och Lindås ett vilket innebar slutresultat 8-4.

Ett klart rättvist resultat sett till hela matchen där Lindås målvakt Oscar Adler räddar massor av FBCs chanser och bara i sista perioden var skottstatistiken 14-6 i Lerums favör.

Lerum fortsätter alltså segertåget och är nu ännu säkrare trea, fem poäng före Lindås under kvalstrecket som dock har en match mindre spelad. Men nu väntar tre mycket tuffa matcher på 1,5 vecka. Warberg och Malmö hemma på lördag resp tisdag och sen avslutning mot Lagan kommande lördag och först då kan vi summera serien och se om det blir fortsättning.

Det var en massiv laginsats av FBC Lerum men extra stack Gustav Bolander ut som back i förstafemman.

”Alltid roligt med derby, det är alltid speciellt att möta Lindås. Jag tycker vi står för en bra prestation, vi har några dippar men kommer igen och tar tag i taktpinnen. Över 60 minuter tycker jag vi är det bättre laget så det var oerhört skönt att ta ytterligare en 3poängare! Väldigt roligt att spela igen. Är överlag nöjd med min egen insats, tycker jag gör det jag är bra på och tar för mig. Jag har fantastiskt bra spelare runt om mig så det var bara härliga känslor att vara på banan.”

Matchen kunde ju streamas gratis och man slog nästan Warbergs rekord mot just FBC Lerum innan jul. Men den matchen spelades utan konkurrens från ett gratisderby i Stockholm och ytterligare full omgång i Superligan…Totalt blev det 3458 tittare som vi hoppas kommer tillbaka även när det inte är gratis.

Tack även till alla sponsorer som gjort den här produktionen möjlig!

Highlights