Frazze om motståndet nästa säsong

364
Foto: Christoffer Sturesson

Andreas Franzén är nytillträdd huvudansvarig för JAS-laget. Hittills har man hunnit avverka ett par träningar med några nya ansikten och nu vet man även vad som väntar till hösten efter svenskans indelning.

Det var i förra veckan som förbundets årliga indelning kom, en något oväntad sådan.

– Blev förvånad över upplägget då jag inte varit med om det tidigare i JAS-sammanhang i Göteborgsområdet, säger ”Frazze”.

Det som ”Frazze” syftar på är att man placerats i en grupp som heter H1, beståendes av sju lag där man möter varandra i dubbelmöten. Man kommer dock även möta lagen i H2-gruppen i ett enkelmöten under säsongens gång.
– Tycker det kommer bli kul att man får ställas mot alla JAS-lag i Göteborg minst en gång, men hade gärna sett några matcher utanför Göteborg likt tidigare upplägg.

Om du ser till de båda grupperna. Vilken match ser du fram mest emot och varför?
– Svårt att säga, största utmaningen kommer troligen bli mot Pixbo som likt oss har en stark trupp. Men tycker det är roligt att hamna i samma serie som lokalkonkurrenten Floda, ett äkta derby är aldrig fel för stämningen om publik tillåts.

Att JAS-laget efter senaste årens framgångar, fortsatt får bära favoritskap i mångas ögon med en fortsatt stark trupp, är inget att hymla om.
– Oavsett om vi är favoriter eller inte, fokuserar jag endast på våran egna prestation varje träning och match, vi skall ha höga krav på oss själva för att utvecklas som grupp, vilka som står på andra sidan planhalvan spelar ingen roll. Så kommer ej bli något problem.

Till sist, ge dig på att tippa H1 och H2 gruppen och hur dessa slutar?
– En liten kamikaze tippning är alltid roligt. Här kommer den!

Juniorallsvenskan H1* HJ18
FBC Lerum Utveckling
Kungälv
Kärra/Floda
FBC Partille
IBK Alingsås
Göteborg
Ale

– Jag tror Kungälv kommer vara hyfsat fina i år med några fina 03:or och duktiga 04:or, så sätter favoritskapet på oss med Kungälv som största utmanare. Placering 3-5 blir ett getingbo medan Göteborg och Ale får det tufft.

Juniorallsvenskan H2* HJ18
Pixbo Wallenstam
Lindås Lindome
IK Zenith
Fristads GoIF
IBF Backadalen /IBF Älvstranden
Mölndals IBF

– Pixbo tar hem det här lekande lätt, Lindås fina resultat i USM på 03- sidan får ses som andraplats-favoriter. Lindome har några fina 03:or och 04:or så topp tre känns rimligt. Väldigt dålig koll på övriga lag.

Vi tackar Frazze och det återstår att se om hans tippning faller väl in.