FBCs herrar föll i jämn match mot Pixbo

808

Det var äntligen match igen och Lerums Arena som fylldes omgående av 50 innebandytörstande åskådare när överraskningslaget FBC Lerum från Allsvenskan mötte Pixbo från SSL i en rekordtidig säsongspremiär. Till slut blev det Pixboseger 5-7 (1-2, 1-3, 3-2) men Lerum utmanade hela matchen.

Det var en hel del i Pixbo med lerumsanknytning. Coach Thomas Andersson har ju spelat i klubben, ass coach är välkände Magnus Sundell och bland spelarna finns det också William Lindh, Marcus Peil och comebackande Kalle Lundgren som alla spelat i FBC Lerum.

FBC Lerum hängde med fram till 13:e minuten i andra då man hade 2-2. Men under mindre än en minut ryckte Pixbo till 2-4 och sedermera även 2-5 innan hesa Fredrik tutade.

Första perioden startade i ett rasande tempo och det många spelare som äntligen fick spela inför lite publik. Pixbo tog ledningen efter två minuter men Lerum stod emot bra och både lagen visade att förra säsongen fortfarande satt i ben och armar för det, vanligtvis, osäkra spelet såg vi inte så mycket av. FBC Lerum kontrade snyggt in 1-1 i sjätte minuten när Tim Sandblom vrickade in bollen vid Jon Hedlunds bortre stolpe. Fem minuter senare var det Pixbo som fick kontra in genom hantverk av målskytt Östholm och passande Fritzell. Innan perioden var slut hade FBC missat straffslag.

I andra perioden tog det halva perioden innan FBC kom ikapp igen när Noah Johansson sätta 2-2 efter ass från Fredrik Bäckman. Sedan kom två snabba mål inom bara 30 sekunder genom Martin Östholm och Oskar Weissbach. Lerum hade det nu lite tuffare och Pixbo hann göra 2-5 i 16:e minuten.

Lerum fick börja tredje i numerärt överläge efter en utvisning bara sekunder innan signalen i andra. Tyvärr blev det inget positivt utfall av den.

I tredje perioden kommer Kalle Lundgren in i Pixbos mål och han får pilla ut bollen två gånger om inom loppet av en minut när Pontus Reinholdsson och William Ljungqvist skapar nerv i matchen igen. Lerum får energi och får dessutom powerplay i 8:e minuten. Lerum drar tyvärr på sig en utvisning under detta powerplay och när tiden för Pixbos utvisning rinner ut sätter Pixbo igång sitt powerplay där man sätter 4-6 då halva Lerum är på väg att kontra.

Lerums trollkarl Fredrik Bäckman får bollen bakom Pixbos mål och gör en kroppsfint som lurar Pixbos målvakt och det skapas lucka vid ena stolpen där Fredrik petar in 5-6 köksvägen efter 12.56. Men Pixbo vill inte ge Lerum blodvittring utan spelar sig snyggt fram till tvåmålsledning 5-7 genom William Lindh. Spelet böljar nu härligt fram och tillbaka och det är många chanser.

Lerum tar timeout efter 15.32 och premiärcoachande Ricard Carlsson lägger upp taktiken för en slutforcering. När spelet startar så väntar Ricard till 3,5 minut återstår med att ta ut Wedlin i målet. Lerum pressar och skapar målchanser mot ett lågt Pixbo. Pixbo håller dock undan utan det blir slutresultat 5-7.

En riktigt bra och orädd insats av detta oerhört unga FBC Lerum som ska ta sig an sin andra allsvenska säsong.