41

För ett par veckor sedan kunde vi glädjas åt Ida Hawermans landslagsuttagning. Idag kan vi även stoltsera med att tre Lerumskillar inleder sitt U-19 läger, även om Oscar Johansson framöver kommer representera FC Helsingborg. Det är 20+2 som är uttagna och detta blir sista chansen innan höstens förberedande läger inför U19-VM.

Utöver Oscar så är även Noah Johansson och Joel Ekström uttagna, precis som de var till senaste lägret i februari. Därefter har innebandyn rullat på. – Det var ett tråkigt slut med Lerum där vi var ett mål ifrån att nå kval och efter det har jag gnuggat på med försäsong, säger Noah.

Egentligen så skulle U19-VM ha spelats i maj i Tjeckien, men blev alltså framskjutet likväl många andra arrangemang. – Det var ganska väntat tycker jag men det var kul att det bara blev framflyttat istället för att det inte blev något alls.

A-laget är inne på sin sjätte försäsongsvecka där olika typer av fysträning kombineras med innebandy. – Det har varit väldigt bra veckor även fast de första veckorna är tuffast så har vi jobbat på bra och vi kommer vara väldigt bra tränade när säsongen sen drar igång igen.

Landsläger i juni hör inte till vanligheterna, men ett måste efter omständigheterna. Risken finns nog att flera kan vara lite ovana vid den mängden klubba-boll. – Första passet kan det nog vara lite ringrostigt men vi har kört ett innebandy pass i veckan här hemma så det
borde gå ganska fort att komma in i det igen.

Noah har hittills funnits med vid samtliga samlingar på sin centerposition. Helt nöjd med sina insatser är han inte dock. – Ja jag känner väll att jag har en hel del till att visa och får hoppas att jag kan visa upp det ännu mer detta lägret.

Vad hoppas du ni jobbar med under de här tre dagarna inför VM? Jag tycker vi har fått en bra grund på hur vi vill spela så egentligen bara att försöka sätta spelsystemet ännu bättre så alla känner sig trygga i det.

Även tidigare FBC spelarna Markus Berntsson och Mattias Lövenfors är uttagna.