Damlaget med sikte på revansch i Björnslaget

251
Foto: D-Foto (Daniel Lundgren)

Ett damlag i storform ska till helgen ta sig an Björnslaget. Man kommer från förra helgens starka seger borta mot allsvenska Fröjered där laget vann med 4-7.

I matchen mot Fröjered var Emma Brydolf en av huvudrollsinnehavarna och nöjd med lagets insats.

– Det var en väldigt rolig match att spela och kul med nytt motstånd. Vi fick en bra start genom att ta ledningen med några bollar tidigt. Pressen fungerade över hela planen och Fröjered kom inte innanför boxen. Inför andra och tredje och byggde vidare på känslan från första perioden, dock bjöd vi Fröjered på några få lägen som dem tog tillvara på. Överlag fungerade spelet över hela banan i 60 minuter och vi åkte därifrån nöjda.

Nu väntar alltså Björnslaget, en turnering damlaget snöpligt förlorade i finalen på straffar för ett år sedan. Den utgången är något Emma och laget siktar på att ändra på i årets upplaga.
– Det ska bli kul att spela cup igen och känslan är go efter en riktigt bra träningsvecka. Vi tar också med oss spelet och energin som bara blivit bättre och bättre för varje match. I och med att det är många tighta matcher på lördagen framförallt gäller det att både förbereda sig innan och ladda om mellan matcherna. Men vi är en stark trupp och vår egna Dannemannen fixar rätt förutsättningar för det. Som sagt kom vi på en andra plats förra året efter ett tråkigt slut men denna gången går vi såklart för vinst.

I gruppen väntar bland annat välbekanta IK Zenith som laget möte i augusti, men även mot Varla, Onsala och Alingsås väntar i gruppspelet.
– Zenit är ju våra seriekonkurrenter och vi mötte även dem i en träningsmatch för några veckor sedan. En stabil match från vår sida även om resultatet blev jämt. De andra lagen i gruppen har jag inte jättebra koll på, men chansen att gå till slutspel ser stora ut. Vi spelar alltid för att vinna och gör vi vad vi ska ser jag inget som kan hindra oss.

Damlagets framfart kan man tyvärr inte se på plats på grund av att cupen valt att stänga hallarna för endast de aktiva i och med smittoläget. Matcherna som spelas på plan 1 kommer dock att sändas via staylive på cupens kanal här.

Hela damlagets spelschema hittar ni här – lördagens morgonmatch kommer alltså gå att se via staylive.

Även damernas U-lag deltar i cupen och spelar i den andra gruppen i damklassen. Deras spelschema hittar ni här. Två av U-lagets matcher spelas på Plan 1 och kommer alltså gå att se via länken ovan.