Härlig seger mot Örebro!

339

Det var upplagt för publikfest i arenan under lördagen. Med släppta restriktioner så bjöds åskådarna på fri entré i ett dubbelarrangemang där herrarna var först ut med att ta emot Örebro och extra festligt blev det ju när hemmalaget vann med uddamålet 5-4 (2-1, 2-2, 1-1).

Glädjande nog för hemmalaget så fanns både Noah Johansson och Joel Ekström tillgängliga för spel igen. De båda klev rakt in i förstafemman tillsammans med Anton Svanberg för dagen där Fredrik Bäckman saknades. Det ska tilläggas att även William Ljungqvist fanns med i matchtruppen efter skada. 

Förstafemman satte tonen direkt i ett långt anfall och första fem-sex minuterna ägdes av hemmalaget, även om Örebro stack upp i kontringar. Nollan spräcktes av en ovan målskytt, nämligen Ludvig Gustavsson. Avslutet var det dock inga fel på då han från snäv vinkel kunde lyfta in 1-0 i bortre krysset. Bytet efter kunde Lerum bryta ett Örebrouppspel som avslutades med att Anton Svanberg lyfte fram bollen till Ekström som på en snygg volley tryckte in 2-0. Örebro fick kontakt direkt när Joakim Andersson hittade en minimal vinkel att rulla in reduceringen på bakom Wedlin. Målet gav Örebro energi och matchbilden jämnade ut sig där den även innehöll en hel del felpass och beslut av mer varierande grad. Lerum som hade startat på två kedjor växlade även in sin tredjekedja under periodens gång. 

Period två inleds ganska avvaktande. Inget av lagen skapar några direkt tydliga målchanser och mycket boll spelas utanför boxarna. 3-1 skulle komma när Örebro till slut missar ett skottäck när Victor Johansson trampar runt och hitta in bakom Moberg i Örebros mål. Ytterligare mål låg i luften när förstakedjan skapade ett fint omställningsläge, men istället skulle Victor Johansson göra sitt andra. Slarv från backplats i Örebro där Johansson från snarlik position likt sitt första, kunde kliva in och hitta yta vid förstastolpen. 

Örebro fick chansen att reducera i powerplay när Gustav Bolander fick vila två minuter för en obstruktion. Vilan skulle bli kortare då det det dröjde drygt en minut innan Jacob Embretzen kan trycka upp 4-2 i nättaket. Även nästa mål gjordes av Örebro, detta något mer slumpartat dock när ett snabbt igångsatt frislag kastades in i mitten och lyckades styras in på något konstigt sätt. 

I period tre så valde tränarduon Carlsson/Eriksson-Elfsberg att kasta om lite. Adrian Söderberg blev in i förstafemman och Oscar Ahlsén hamnade i andra med Oskar Härsjö. 

Victor Johansson fullbordade tidigt sitt hattrick i period tre när han mycket snyggt spelades fram av Tim Sandblom på borte stolpen. Ställningskriget fortsatte därefter och en hel del situationer där det blir hawaii-spel. Lerum skulle få chansen i powerplay med drygt fem minuter kvar för att kunna döda matchen, men närmare än ett skott i ribban från Joel Ekström kom man inte. Istället så kunde Örebro kort därefter reducera till 5-4 efter att ha hittat en fristående yta i slottet. Med drygt två minuter kvar väljer Örebro att plocka målvakt vid ett offensivt frislag för att etablera tryck. Chanser finns och med 19 sekunder kvar väljer man att ta sin timeout, men lyckas inte få till något sista avslut av kvalite. Lerum lyckas hålla undan och ta en oerhört viktig trepoängare. 

Matchens lirare i FBC blev tremålsskytten Victor Johansson.

Matchstatistik