Upphämtning gav poäng

360
Foto: Christoffer Sturesson

Efter två veckors uppehåll var det dags igen. En tidig bortamatch mot Lillån som även innebar en tidig morgon.

Efter återbud från Victor Johansson, Marcus Burman och Tobias Sanne så valde Lerum att starta på två femmor. Starten blev positiv med mål i första bytet av Joel Ekström, men därefter förändras matchbilden. Inom loppet av drygt tio minuter hade Lillån gjort fyra raka mål och Lerum såg paralyserade ut i flertalet situationer där dagens målvakt, Robin Pagoldh, inte fick någon större hjälp. När även 5-1 kom så var det många frågetecken, men Ekströms snabba reducering till 5-2 gav ett lugn för stunden och följde upp med skott i stolpen från Reinholdsson. 5-2 blev första periodens resultat och en period som Lerum säkerligen vill glömma direkt.

Period två började inte bättre när Lerum gav bort en boll som Lillån förvaltade till 6-2. Bytet efter kom 7-2 och pausvilan såg inte ut att ha gett någon önskad effekt. Ett målvaktsbyte följde där Wedlin i efterföljande boxplay fick bekänna färg direkt. Efter ett par minuter fick även han kapitulera när Martin Rönnklint slog in 8-2 på bortre stolpen. Viss kontakt blev det när först Pontus Reinholdsson slog in en lös boll på bortre stolpen, som följdes upp med ett desto mer distinkt avslut av Fredrik Bäckman i det vänstra krysset som gav 8-4 inför den sista perioden.

Period tre inleddes med spel i powerplay där Joel Ekström gjorde dagens tredje, när han faktiskt fick chansen i en omställning. När Noah Johansson sedan styrde in ytterligare en boll och ställningen blev 8-6 så började det bli nerv på riktigt. Adrian Söderberg såg sedan ut att smälla dit 8-7 målet med ett fint avslut från vänsterkanten – bollen såg ut att ta insida stolpe, men domarna valde att fria denna gången. Målet skulle dock komma när Fredrik Bäckman sökte inspel från vänstersidan mot bortre stolpen. Bollen gick aldrig fram till Ekström utan styrdes istället in av en grönklädd back. Att 8-8 skulle komma var inte helt oväntat sett till hur matchen utvecklade sig och det gjorde det. Ekström hittade fram med en delikatess bakom ryggen till Noah Johansson på bortre ytan som kunde rulla in bollen bakom Lillåns målvakt. De sista minuterna blev ganska avvaktande och känslan var inget av lagen ville riskera sin poäng.

Matchen gick istället till förlängning där maximalt fem minuter skulle spelas där båda lagen däremot gick för det. Lillån träffade målramen två gånger om i samma byte, men det slutade till sist mållöst och delad poäng.

En match med två ansikten där första halvan lämnande en hel del frågetecken, men där andra halvan visade prov på moral och effektivitet.