Svanberg stannar i Lerum

338
Foto: Christoffer Sturesson

Nästa spelare på tur att skriva ett nytt avtal är ingen mindre än Anton Svanberg, som blir den röda tröjan trogen under ytterligare ett par säsonger. Vi tog oss ett snack med huvudpersonen själv.

Nytt avtal signerat – hur svårt var beslutet?
– Inte så jättesvårt egentligen, jag trivs väldigt på i laget och i föreningen. Jag känner att vi bara kommer bli bättre och bättre.

Svanberg som anslöt inför denna säsongen då han kom från IBK Göteborg och spel i division 2. Även om han också hann med ett par matcher i division 1 via en dubbellicens med Floda så har årets säsong varit ett klart snäpp upp.
– Det är klart att det är en stor omställning, i h2 så gick de långsammare och bolltempot var inte lika högt. I allsvenskan gäller de att vara på alerten i hela tiden och veta vad skall göra med bollen innan du får den.

Svanberg har växt in i spelet under säsongen och ju längre det gått, blivit allt mer bofast på två formationer. Nu i senaste matcherna har vi även fått se honom i en ny position.
– För egen del så har det gått lite som laget har gått, både bra men även dålig under vissa stunder. Jag har nu när ”Frazze” och Anton kom till laget blivit vänsterback vilket har varit väldigt roligt då man får ha mycket boll.

Det återstår ju två matcher av allsvenskan. Om vi blickar längre framåt – vad tror du om nästa säsong?
– Nästa säsong kommer säkert att bli tuff, vi kommer möta en del nya lag, ha nya spelare, men jag längtar redan nu till dess.

Precis som radarpartner Söderberg som presenterades tidigare i veckan så är Svanberg född 2003 och gör sin sista JAS-säsong. Trots att han missat ett par matcher har han ett fint poängsnitt och är en av de viktigaste spelarna under avslutningen. Gruppsegern har man säkrat, men nu siktar man på playoff framöver.
– Jamen precis, vi möter med allra största sannolikhet Lindås vilket kommer att bli en tuff match, Lindås är ett bra lag som är i form. Målet för oss är att ta oss till festen och när vi har gjort de så ska vi ta de som de kommer.

För din egen del – vad känner du att målsättningar är framöver över nästkommande säsonger?
– Att kunna ta ytterligare steg i min utveckling och hjälpa Lerum med att gå till ett SSL- kval.

Andreas Franzén säger följande om Svanbergs förlängning:
”Fantastiskt att ytterligare en av våra nyaste spelare, väljer att fortsätta. Svanberg som växt in i den allsvenskan miljön på ett fint sätt och visat upp sina spetsegenskaper. Nu som back har han fått ännu mera möjligheter att nyttja sina styrkor i speluppfattning och passningsspelet som blir intressant att följa fortsättningen av”