Poäng i fem raka matcher

328

Säsongens sista bortamatch väntade för herrarna under söndagen, även en av säsongs längsta mot Malmö borta. Malmö som började säsongen starkt under hösten har därefter dalat och det var två lag som placerade sig i ett ingemansland, där det mest handlade om placeringar. Att vinna matcher är dock alltid en självklarhet ska tilläggas. För Lerums del så kom flera av spelarna stärkta från en övertygande derbyseger i JAS i fredags och truppen var i princip full.

Viktor Wedlin startade i målet och i övrigt var det tre fulla kedjor som mönstrades där även Anton Svanberg var tillbaks efter sjukdom.

Period ett skulle till sist bli en tempofattig och passiv historia. Även om Lerum hade mycket boll under första halvan skapades inga hundraprocentiga lägen, men ledningen kom till sist när Oskar Eriksson Elfsberg petade in sen egen retur. Därefter jämnade spelet med boll ut sig, men utöver någon kontring så hade inte Malmö mycket farligt heller. Att det kanske inte fanns den fulla motivationen i något av lagen syndes på sin ställen.

Även om period två startade snarlikt så skulle det tillslut öppna upp sig. 0-2 kom när Joel Ekström bågade in centralt och fick fritt fram att sätta din bollen. I bytet efter kom 0-3 när William Ljungqvist snyggt servade Jesper Hallqvist på borte stolpen som distinkt tryckte in 0-3. Reduceringen kom i bytet efter när Felix Carlgren kunde raka in bollen bara någon meter från målet. I och med målen blev det allt öppnare och Malmö skulle få chansen i matchens första powerplay där Ludvig Andersson snyggt tryckte upp 2-3 i första krysset efter en lång diagonalpass. Därefter bjöd inte period två på något mer mål – matchbilden återgick till den något mer passiva igen där båda lagen turades om att äga boll, men utan att skapa det ordentliga trycket.

Period tre var bara minuten gammal drygt när Adrian Söderberg flög fram på vänstersidan och hittade borte krysset med ett välplacerat avslut som betydde 2-4. Två byten senare var det dags på nytt när Lerum efter en lång anfallssekvens avslutades med att William Ljungqvist petade in bollen där Lerum även hade gått ner på folk och spelade på två formationer. Effekten fortsatte och bara en dryg minut senare så kunde Jesper Hallqvist slå in en retur. Malmö hade inte mycket att kontra med, utan tiden rullade iväg och Adrian Söderberg gjorde sitt andra som betydde 2-7 och i bytet efter tilldömdes Lerum en straff som Söderberg fick chansen på. Den gången blev han dock blåst på sitt hattrick. Malmö försökte kliva högre, men Lerum lyckades spela loss sig ett par gånger om och istället få ytor på offensiv planhalva. Malmö skulle få in en reducering till 3-7 med sekunder kvar att spela, men där Lerum tog med sig tre poäng hem.

Nästa helg avslutas säsongen, då Åstorp kommer på besök under lördagen i en tidig lunchmatch. Fri entré och publikfest, vi önskar er varmt välkomna!