Damerna går för kvalspel

380
Foto: Christoffer Sturesson

Damlaget står inför en helt avgörande match mot IBF Backadalen i kampen om en allsvensk plats. Vi har pratat med 17-åriga centern Lina Engström som gör sin andra säsong med A-laget. Lina är en flexibel spelare som kan hantera olika positioner och spelet över hela planen. Lina berättar om upplevelserna från seriefinalen mot FBC Partille och så pratar vi självklart om lördagens avgörande match mot IBF Backadalen.

Det blev 3-3 i seriefinalen mot FBC Partille i förra omgången. Det var en intensiv match inför storpublik. Dina upplevelser och tankar från matchen? 
– Med ett stort stöd från läktaren och en bra känsla inför matchen var det en rolig match att spela. Det är just sådana matcher man tränar och spelar för, så det betyder mycket. Jag tycker att vi får till en fin revansch mot Partille om man jämför med första mötet mot dem. Vi sårar dem med vår press och de börjar med långbollar. Det var nära vinst, men med ett välplacerat skott i mål med få sekunder kvar så kändes det som en förlust. Men vi har lagt den bakom oss, tagit med det bra vid gjorde och tänker på att det är dessa matcher vi utvecklas av och är bra att ha med i bagaget när man går in i ett kval. 

Du gör din andra säsong med A-laget men med tanke på pandemins påverkan så är detta din första hela. Vilka delar i ditt spel har du vässat till och haft nytta utav på seniornivå?
– Spelförståelsen har blivit bättre och jag upplever att jag ser mer alternativ på plan vilket underlättar i trängre situationer och när spelet har högre tempo. Jag har även lagt och lägger tid på att vässa bössan, skjuta i fart och få till avslut som sitter i nätet.

Imorgon spelar ni en helt avgörande match i Lerums Arena mot IBF Backadalen där en allsvensk kvalplats ligger i potten. Vilka förväntningar har du på matchen?
Att vi spelar med självförtroende med ett stort spel som vi gjorde mot Partille fast med finslipade detaljer. Att vi visar hungern på att vilja vinna varje liten del från start som uppvärmingen, närkamper, löpdueller. Lite nerver kommer det säkert att vara på en sådan avgörande match, men om vi jobbar för varandra och tror på oss så finns det inget som står ivägen för att vi skall kunna ta hem en härlig och viktig seger.

Som lag har ni tagit stora kliv under säsongen. Defensiven är stark och ni kan variera spelet med boll. Vilka nycklar anser du blir viktiga för en bra prestation?
Att vi varierar spelet efter matchens gång som sårar Backadalens tänkta spel. Vinna våra dueller och klara av att göra sin spelare. Fortsätta med vår starka defensiv och därefter spela vårt spel och tro på oss som lag så kommer det att gå hela vägen.

Vi tackar Lina för intervjun och önskar henne och laget stort lycka till. Det är fri entré och vi hoppas många sluter upp för att heja fram våra damer i denna viktiga match! Matchstart kl 15.30