FBC damjuniorer enkelt vidare till Innebandyfesten!

328

FBC Lerum har ett lag klart till Innebandyfesten i Uppsala 29 april-1 maj. Lerum gjorde processen kort mot Partille och med sex mål under första periodens första halva dödade man spänningen. Till slut blev det 9-1 och FBC Lerum är ett av Sveriges 16 bästa damjuniorlag!

Det var bara ett lag på plan när FBC Lerums tjejer tryckte gasen i botten från minut 1. Sällan har ett lag varit så dominant i Rydsbergshallen i en så viktig match som de rödklädda lerumstjejerna var under de första 11 minuterna i JAS-kvalet till Innebandyfesten.

Ida Hawerman satte tonen med ett köksvägenmål redan efter 13 sekunder och sen trummade Lerum på i ett furiöst tempo och Partille fick ägna sig till 100% på försvar. Lerum verkade fast övertygade om att avgöra den här matchen på ett tidigt stadium.

2-0 gjorde Emma Brydold efter 1.45 och när kapten Ellinor Falck gjorde 3-0 efter 4.53 tog Partille timeout. Lerums brutala start och starka uppbackning av lerumsklacken satte griller i huvudet på motståndarna.

Emma Brydolf gjorde sitt andra mål efter drygt 6 minuter, Stina Persson 5-0 efter 7.29 och Ida Åberg 6-0 efter 11.02. Idel innebandygodis och 100% inställning i varje byte. Ida Hawerman gjorde sitt andra efter 14.19 när Lerum spelade powerplay men Partille fick reducera då Lerum slappnade av för några sekunder och periodresultatet var 7-1.

Precis så fullt som det var i protokollet efter första perioden, lika tomt var det efter andra. Inte en rad och Partille utjämnade spelet markant och skapade ett antal chanser även om Lerum hade ett stort spelövertag. Lite mindre skärpa och lite mindre intensitet från FBC och då fick Partille ordning på sitt försvarsspel.

Det dröjde halva tredje perioden innan det noterades mål igen och då var det Elsa Norrsell som rubricerades för 8-1-målet. Matchbilden från andra perioden fortsatte och Lerum malde på för att dels inte släppa in mer mål men också för att fylla på framåt. Detta gjorde man en gång till och då var det Stina Persson som var sist att peta in 9-1.

En magisk kväll i Rydsbergshallen med ett mycket tongivande FBC-klack som manade på tjejerna och sjöng under 3×20 minuter. Glädjen var obeskrivlig bland tjejerna som nu ska få spela om det svenska mästerskapet.

Härnäst är det Lerums herrjuniorer som ska försöka kopiera kvällens insats när man möter Lindås på söndag – man vill ju med i bussen till Uppsala!

Matchstatistik