Dags för slutspel!

242
Foto: Christoffer Sturesson

I helgen så ska DM avgöras Salming Arena där fyra herrlag har kvalificerat sig. Herrarna har i sitt gruppspel vunnit tre av tre mot Landvetter, Korsvägen och Floda.
– Tycker att gruppspelet är godkänt, vi vinner våra matcher komfortabelt och de är alltid skönt att vinna innebandymatcher. Vi testade på en hel del nya saker, som jag tycker att vi ska fortsätta utveckla. Även kul att se våra nya spelare anpassa sig så pass bra som dem har gjort, säger Pontus Reinholdsson.

Ser man bakåt så brukar denna tiden på säsongen vara en uppstartsdel med fys och tester och dylikt. Nu är det istället ett tävlingsscenario.
– Ja det känns speciellt, men tror även att det är nyttigt inför framtiden. Det är alltid bra att börja tävla både under träning och under match så pass tidigt som det är in på säsongen. Viktigt att vi redan nu sätter upp en hög nivå som kommer få oss att utvecklas mer och mer under säsongen.

I helgens semifinal så kommer man möta Backadalen under lördagen, laget som vanligtvis hör hemma i division 2.
– Jag har faktiskt noll koll på Backadalen. Det ända jag vet är att vi ska göra en så bra prestation som möjligt för att vinna match, en inställning som är värdig slutspelet.

I den andra matchen så ställs Pixbos division 1-lag och Floda IBK mot varandra. Även om man först ska besegra Backadalen så får Reinholdsson ändå frågan kring potentiellt drömmotstånd om man skulle ta sig till finalen.
– Hade inte suttit fel att slå Floda i finalen, men först ska vi ta oss till en finalplats.

Vad vill du se att ni presterar?
– Det absolut viktigaste är att vi tar den svenska cupen platsen som ligger i potten. Men även att vi håller så hög prestation som möjligt och att vi absolut inte går in med någon underskattning. Det gäller att vi alla är påkopplade och att vi verkligen vill tävla matchen igenom.

Samtliga semifinaler och finaler spelas i Salming Arena under lördag och söndag. Herrarnas semifinal mot Backadalen spelas kl 15.50 på lördag.