Landslagsrapport med Johansson

378
Foto: Per Wiklund

I helgen så var alla Sveriges landslags iväg på turneringar i olika former. Flera tidigare Lerumsbekantingar fanns i spel i form av tex Oscar Johansson och Sandra Hawerman, men framförallt så var Victor Johansson med U19-landslaget och spelade EFT.

Ner till Schweiz begav man sig, drygt en månad efter senaste samlingen.

– Sjukt taggad, sugen på att dra på den gulblå tröjan igen och möta topp nationer.

Vad hade ni för fokus inför helgen?

– Det största fokuset inför helgen var egentligen att kunna kontrollera vår intensitet och vårt höga tempo. I Finland var det mycket att bara tuta och köra. Denna turneringen ville vi ta tag i denna intensiteten för att kunna kontrollera när vi ska explodera och inte.

I den första matchen så ställdes man mot Tjeckien. En tight match där man till sist förlorade på straffar.
– Tycker helt klart vi är det bättre laget. Lite slö start möjligtvis men inför andra och tredje tar vi över matchen. Skapar mycket men Tjeckiens målvakt gör en jättematch. Tredje perioden är en riktigt bra period från våran sida då vi trycker ner dem rejält men får tyvärr inte tillräckligt med utdelning. Anledningen till oavgjort skulle jag påstå är att vi torskar lite för mycket dueller, främst framför egen kasse.

I lördagens match som var den andra så var det dags att möta Schweiz. På nytt en jämn historia och återigen fick man se sig besegrade på straffar.
– Matchen mot Schweiz så är våran första och tredje period mycket bra. Men likt den första matchen förlorar vi lite för mycket dueller och en för dålig balans som gör att Schweiz får kontra alldeles för mycket. En kontrollerad match där jag absolut tycker vi borde vinna med minst tre bollar.

Trots förlusten så kunde Johansson glädjas åt att bli utsedd till matchens lirare med 2+1 gjorda poäng.
– Sjukt kul att bli matchens lirare såklart så absolut godkänd insats men extremt surt att vi inte vinner när vi har så pass mycket chanser som vi har.

Efter två tuffa inledande matcher så avslutande man med att möta Finland. Där åkte man på en ny förlust, denna gången med mer klara 9-5.
– Likt Schweiz matchen skulle jag säga att vi stundtals har för dålig balans och tappar lite för mycket boll. Sett till målchanser så skapar vi på nytt mer än finnarna men dem är effektivare än oss. Bortsett från ineffektiviteten och lite andra faktorer så tycker jag absolut att vi gör en godkänd match, såklart bortsett från resultatet.

Ni kommer ju närmare och närmare VM för varje dag och samling som går. Vad behöver ni jobba med fortsatt?
– Absolut finns det saker vi behöver träna på och stärka upp efter helgen men man ska inte bli blind om man kollar på resultaten. Absolut är dem för dåliga men sett till prestationerna så är det bättre än resultaten visar. Men duellspelet är väll det som jag personligen skulle vilja de en utveckling på.

Vad har du med dig hem som du själv behöver jobba med?
– Jag tar med mig massvis med grejen hem att öva på. Man kan alltid bli bättre när det gäller alla moment. Men främst känner jag att jag behöver bli lite tuffare och starkare i duellspelet.

Vill du se U19-landslagsmannen live så får du besöka Lerums Arena på fredag när herrarna gästas utav Warberg IC i Svenska Cupen. Matchstart kl 19.30 – Biljetter köper ni här.