Förlust i seriepremiären

235
Foto: Christoffer Sturesson

Under söndagen så begav sig herrarna till Karlstad för att avverka årets premiär i den södra allsvenskan. Karlstad som stod för en stark säsong under fjolåret är på nytt ett av lagen som förväntas kunna ta en kvalplats.

För Lerums del så var Jesper Holm och Tim Sandblom inte tillgänglig, men där man i övrigt mönstrade tre kedjor och två backar med Kalle Lundgren startandes i målet.

Det var Karlstad som började klart bäst, både spelmässigt och målmässigt. Efter att ha bränt ett bra läge så kom 1-0 kort därefter och sedan 2-0 på en effektiv omställning. När även 3-0 kom från ett distansskott så dominerade Karlstad det mesta på plan. När Lerum sedan fick chansen chansen att etablera ett ordentligt anfall kom reduceringen via Joel Ekström, assisterad av Eriksson Elfsberg. Kort därefter fick Karlstad chansen i powerplay, men där kunde istället Lerum spela tight och jämna ut matchbilden därefter. Inte helt oväntat så kunde samma Ekström reducera till 3-2 efter ett snyggt halvvolley avslut vilket blev periodens resultat, där Karlstad överlägsna inledning till sist jämnades ut något.

Tidigt i period två så fick istället Lerum chansen i powerplay. Där skulle Ekström från en vinkel som ingen trodde fanns, lyfta in kvitteringen. Assisten till Victor Johansson.
Karlstad tog sedan ledningen efter en tveksam sekvens där Lerum inte tilldelas frislag i en tuff situation, men där Karlstad får frislag i efterföljande läge och istället nyttjar anfallet och gör 4-3 för att sedan kort efter göra 5-3 där Karlstad är klart hetare på andrabollen för att sedan även göra 6-3 efter ett ganska passivt Lerumsförsvar. Med en matchbild som började gå allt mer i Karlstads favör där Kalle Lundgren fick arbeta frenetiskt så kunde Ekström peta in en viktig reducering i periodens sista sekunder.

I period tre så ändrade Lerum om och försökte få en effekt. Känslan var att minuterna tickade iväg snabbt och när Karlstad vräkte in 7-4 via Robin Lennartsson såg det mörkt ut. Hoppet väcktes snabbt när William Ljungqvist rakade in 7-5, men släcktes nästan lika fort när Lennartsson på nytt gav Karlstad en tremålsledning. Lerum plockade målvakten direkt efter med fem minuter kvar att spela, men där Karlstad istället kontrade in 9-5. Adrian Söderberg reducerade till 9-6 med ett fint avslut, men där istället Karlstad fastställer resultat till 10-6.

Assisterande tränare Sebastian Idehed om matchen:
– Vi visste att Karlstad borta i Colorama Arena skulle bli en tuff utmaning, vilket vi också fick uppleva i söndags. Vi pratade om att vi behövde vara med direkt från start i deras öppningstempo, vilket vi likt Warberg senast inte gör. Att släppa in 3 mål på 7 minuter borta mot ett så bra lag mot Karlstad har man sällan råd med. Men vi gör en stark återhämtning resten av första perioden och 3-2 efter första är klart godkänt med hur dålig starten var.

I andra perioden är vi klart mer påkopplade och välförtjänt 3-3 i pp av en stekhet Joel. Sen har vi flera bud på att ta ledningen, men en riktigt knackig domarinsats gör att vi tappar lite fokus och åker på en ny dålig period där Karlstad alldeles för enkelt går från 3-3 till 6-3.

Men efter dippen gör vi återigen en bra återhämtning där med dryga fem minuter kvar har ett 7-5 läge till Karlstad, tyvärr bränner vi 2-3 alldeles för bra lägen för att trycka dit 7-6 och en riktigt spännande avslutning. Men med återigen två knackiga domslut på kort tid så gör Karlstad dödsstöten 8-5 med fem minuter kvar. Lite för många mål att göra på kort tid så blir 6v5 spelet för chansartat och 10-6 slut. Karlstad vinner välförtjänt, det ska man inte ta ifrån dem. Men med små marginaler och små förbättringar så hade resultatet kunnat sett helt annorlunda ut, vi har fått en bra feedback på vad som behöver skärpas till inför kommande matcher. Seriepremiären är sedermera avklarad, nu är det bara att blicka framåt mot ny match hemma mot Lund på lördag.


Lerum får ta nya tag på lördag när Lunds IBK gästar Lerums Arena i årets hemmapremiär! Se till att boka upp lördagen och att komma till Lerums Arena och heja fram Lerum! Biljetter köper ni här!