Ljunggren fortsätter i Lerum

136

Vi har det stora nöjet att presentera ett nysignat avtal med Sara Ljunggren. Sara har representerat Floda IBK merparten av sin karriär men spelade med oss förra säsongen och bidrog starkt till lagets framgångar med sitt ledarskap, stora erfarenhet och mångsidighet på planen.

Ett nysignerat avtal och en fortsättning med FBC Lerum, hur är känslan?
– Det känns tryggt, roligt och förväntansfullt.

Du har hunnit med massor inom innebandyn. Du har gått på innebandygymnasium, spelat SDF SM, gjort nio seniorsäsonger med i Floda IBK och går nu in på din tredje säsong med FBC’s damlag. Vad är det som driver dig?
– Jag har inte riktigt något bra svar på vad som driver mig. Det är väl just det, att för mig är det så självklart att köra på eftersom jag tycker det är så himla roligt.

Det blir som sagt en fortsättning med FBC. Vi är nyfikna på att höra hur du har upplevt tiden med FBC och vilka saker som fällde avgörande i ditt beslut att fortsätta spela med oss?
– I FBC är det enkelt. Det finns många runt i kring oss som hjälper till för att vi i laget ska kunna fokusera på vårt spel. Mattis och de andra tränarna stöttar mig i att få ihop det på ett bra sätt med fotbollen. Sen är jag otroligt revanschsugen efter förra säsongen. Därför valde jag att fortsätta i Lerum.

Din tolfte A-lagssäsong är igång och alla inser att du besitter stor erfarenhet av spel på seniornivå. Med en medelålder i truppen på 18,9 så blir din erfarenhet viktig för laget. Vad vill du bidra med till laget på och utanför planen?
– Jag vill och försöker bidra med min rutin så mycket jag kan. Ser jag något försöker jag säga det, stötta spelare och tränare så gott jag kan. Det bästa sättet tänker jag är genom att försöka vara en så god förebild man kan både på och utanför planen.

Förra säsongen var framgångsrik och ni var ytterst nära att ta klivet upp till allsvenskan. Hur bedömer du lagets möjligheter den här säsongen?
– Det är svårt att säga hur vi står oss emot de andra lagen i serien då det ofta sker stora förändringar i trupperna samt att det är några helt nya lag. Men jag tycker att våra träningar och spelet har känts minst lika bra som förra säsongen. Så ser fram emot att se om vi lyckas ta oss hela vägen i år. Jag är som sagt väldigt revanschsugen och vet att resten av laget också är det.

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:
Det här är en vital kontraktering för oss. Sara är en ryggradsspelare som man kan bygga en femma runt. Hennes erfarenhet, mångsidigheten på planen och sättet hon leder sin omgivning är superviktig för oss. Sara är en seriös och pålitlig idrottare som vet vad som krävs för att prestera vecka efter vecka och hon passar perfekt in i vår verksamhet. Jag har aldrig sett henne bättre och det känns så väligt roligt och inspirerande att vårt samarbete fortsätter!