Lerum vände och vann i premiären

243
Matchens lirare Annie Dristig stod för två avgörande mål - Foto: Christoffer Sturesson

Vårt damlag begav sig på söndag förmiddag till Lundbystrand för mötet mot IBF Backadalen. Matcherna från förra säsongen var jämna och dramatiska med varsin vinst i förlängningsperioden. Matchhändelserna mot Backadalen brukar allt som oftast bli speciella och denna match var inget undantag. 

Ett blekt och oroligt FBC Lerum satte sig i en minst sagt besvärlig situation när hemmalaget snabbt gick upp till en 3–0 ledning. Där och då var det nog få utomstående som trodde på något annat än hemmavinst. 

Tränare Mattias Flodén kommenterar: 
– Det var en chockartad start på seriespelet. Vid 3–0 målet gjorde vi ett par positionsbyten, tjejerna höjde sig, vi fick stopp på blödningen och lyckades ta oss till pausvila utan fler insläppta mål. I pausen påminde vi varandra om vår game plan och bestämde oss för att kasta spaden, ta oss upp ur gropen och börja fightas. 

I den andra perioden spelade FBC mer kontrollerat vilket jämnade ut matchbilden. Ett livsviktigt boxplay reddes ut i matchminut 10 vilket i sin tur följdes upp av en efterlängtad reducering 3–1, signerat 05-duon Elsa Norrsell och Stina Persson. Matchklockan stod då på 13.18. Ett par byten längre fram i perioden prickade Edda Gudnadottir ribban med ett handledsskott från mittlinjen och nu var FBC rejält på gång. Reduceringen 3–2 lät inte vänta på sig. Andrea Frick attackerade längs med vänster långsarg och skottpassade mot bortre delen av målburen där Nelly Johansson läckert styrde in bollen. 19.17 tryckte Nelly Larsson påpassligt in returen från Eddas långskott och vild glädje i FBC-båset. Backadalen skapade ett rejält tryck i periodens sista byte med sin starka förstafemma men ett par skottäck samt en stolpträff såg till att det var oavgjort inför period 3. 

Flodén fortsätter: 
– Målen gav oss en rejäl boost och inför tredje perioden kändes vi energifyllda och riktigt starka. Vi pratade om ett par detaljer i vårt anfallsspel samt att göra det fysiska spelet på rätt sätt. 

Gästande FBC Lerum startade period tre starkt. Man tog bollen framåt när läge gavs och bollförande spelare värderade sina beslut. I periodens tredje byte klev Ida Åberg fram från sin nya centerposition och dragskott sköt 3–4 . Ett psykologiskt viktigt mål! Det var många viktiga kampmoment i perioden som FBC åtminstone behövde göra oavgjort. Backadalens skytte gällde det också att ha koll på och täcka ner. FBC gjorde dessa delar i spelet med bravur. Och när Annie Dristigs klassavslut hittar nättaket, ett superfint direktskott på Lina Engströms diagonalpassning, ja då hade FBC segervittring. Hemmalaget forcerade in ett nödvändigt reduceringsmål, tog time out och spelade 6 mot 5 men skotten gick utanför eller täcktes ner. Matchens lirare, Annie Dristig fastställde segerresultatet 4–6 i öppen bur med sex sekunder kvar att spela. 

Matchens lirare Annie Dristig summerar matchen: 
– En blytung seger efter en minst sagt svängig tillställning i Lundbystrand! Backadalen var mer påslagna än vad vi var i första perioden och 3–0 i baken efter knappt 10 spelade minuter blev en väckarklocka. Därefter lyckades vi växla upp rejält i andra och tredje perioden och fick bättre träff på spelet med boll. Generellt var det en sådan där krigarmatch som bjöd på mycket gruffiga närkamper och löpdueller. Men med ett hårt jobb, en stark moral och ett fantastiskt stöd från F10/11-klacken som var där och höjde stämningen så lyckas vi ta tre riktigt goa poäng! 

Matchens lirare Annie Dristig såg till att tacka FBC-klacken och ge ut sin blombukett