Riktigt skön trepoängare

273
Foto: Christoffer Sturesson

Matcherna i den södra allsvenskan blir allt färre och våra herrar i allt större behov av poäng. Under onsdagen väntade full omgång i serien där man begav sig till Jönköping för att möta Hovslätt, en av årets positiva överraskningar. FBC visade sig från sin bästa sida och vann med 3-7.

Laget, med en tränarförändring på bänken som kommunicerades i veckan, hade i övrigt ett par spelare till borta där man startade på två formationer.

Lerum började fint och kunde redan i första bytet skapa två klart godkända chanser som kunde resulterat i mål. När Hovslätt sedan skapade tryck i ett byte för första gången och ställde Pagoldh på prov så kunde istället William Ljungqvist kliniskt avsluta ett friläge. Hovslätt fortsatte gå högt i sin press och kunde straffa när Lerum hade svårt att sätta igång ett frislag för att komma loss ur press. Ledningen återtogs efter en fin spelmässig sekvens där Tim Sandblom stod för ett kyligt avslut och rullade in bollen bakom Axelsson. Lerum fortsatte spela ett kompakt försvarsspel och visa tålamod i offensiven. 1-3 kom när Calle Björkdahl Carlsvärd servade Ljungqvist en genial passning som fick öppet mål. Resultatet stod sig perioden ut, en matchbild som gick i Lerums favör och som var en av säsongens bästa perioder.

Redan i första bytet kunde Hovslätt reducera när man på nytt utnyttjade slarv i Lerums uppspelsfas. Lerum svarade upp bra när Björkdahl Carlsvärd på nytt stod för ett fint initiativ och spelade fram Anton Svanberg till 2-4. Hovslätt fick sedan chansen att spela i powerplay efter en tveksam utvisning. Väl där så kunde man efter en svag förstaminut, hitta en lång cross där reduceringen kom. Nästa powerplay kom för Lerums del, där en viss kompensation utdelas för en något tveksam utvisning. Lerums powerplay spel hade en del att önska där Svanbergs rykande avslut strax utanför var närmaste man kom. Matchen öppnade upp sig något och Lerum prickade bland annat ribban via Victor Johansson, men där även Pagoldh stod för ett par fina räddningar. Innan periodens slut så skulle dock Johansson få sin revansch efter en fin prestation som avslutades med ett distinkt avslut.

Period tre började på nytt i ett ganska böljande tempo där Lerum fick matchens tredje utvisning, denna gången av den klarare graden. Ett uppoffrande försvarsspel från Lerum med flertalet skottäck såg till att man kunde klara av den spelformen. Kort därefter var det Lerums tur att få testa powerplay på nytt, återigen med samma manskap. Denna gången med klart bättre bolltempo och där Joakim Fors kunde trycka in 3-6 från pointposition. Johansson var centimeter från att dryga ut ledningen ytterligare, där sedan Pagoldh kunde blåsa Hovslätt på ett mål med en fantastisk räddning. Tiden tickade på och med drygt fyra minuter kvar så kom hemmalagets timeout, där Lerum varit ytterst nära 3-7 någon minut tidigare. Hovslätt plockade målvakt, Lerum fortsatte att offra sig för varandra. Trots att Hovslätt lastade bollar på kasse så kunde Lerum stå pall och när Ludvig Gustavsson lyfte in 3-7 så kunde tre otroligt tunga och efterlängtade poäng säkras. En heroisk laginsats där ett uppoffrande spel tillsammans med en effektivitet i rätt lägen och ett bra målvaktsspel la grunden till segern.

Till helgen så är det chans till tre nya poäng när Warberg kommer på besök hemma i arenan. Välkomna!