Uppsnack Annie inför Lindås ikväll

165

En vardagsmatch i Rydsbergshallen väntar mot Lindås och vi har en intressant match att se fram emot. Höstens möte stod länge 2-2 innan FBC’s Edda Gudnadottir gjorde det förlösande 2-3 målet som sedan fylldes på med 2-4 i öppet mål av Lina Engström.

Ungdomliga Lindås är nykomlingar i serien och man har gjort en fin säsong så här långt med 22 inspelade poäng och en 8:e plats i tabellen. FBC är fortfarande med i racet om en kvalplats efter att ha vänt en negativ trend och vunnit tre raka. Vad tror då head coach Mattias Flodén om matchen?

Med en förstärkt trupp och fler spelare på våra träningar så har vi höjt nivån på verksamheten. Belastningen har fördelas ut på fler spelare vilket skapat högre intensitet och bättre kvalité i våra träningsmoment. Det är framför allt spelet med boll som blivit mer kreativt, tempostarkt och vägvinnande vilket skapat en formkurva som pekar stadigt uppåt. Vi kommer möta ett intensivt och hungrigt Lindås och matchen i höstas var jämn resultatmässigt. Men kapaciteten i vårt lag är hög och så länge vi sätter vår prägel på matchen och driver spelet är möjligheten till tre poäng goda.

Vi har pratat med assisterande lagkapten Annie Dristig om lagets form, Vingamatchen, hennes nya backkollega och tisdagens match.

Efter en resultatmässigt tuffare januari så har ni tagit tre raka vinster i februari. Spelet har sett bättre ut och ni har häng på en kvalplats. Är det tecken på ett FBC i stigande form och höjt självförtroende eller hur skall vi tolka resultaten?

Det tycker jag är en bra tolkning! Vi hade en tuff start efter uppehållet, vi fick inte samma träff i spelet och brottades med sjukdomar och skador. Men vi har hållit våra huvuden högt och fortsatt att jobba på, och sedan trendbrottet mot Mölndal har vi lyckats hitta tillbaka till vinnarspåret igen! 

Det blev målkalas och storseger 12-2 mot FBC Vinga i senaste omgången. Berätta lite hur du upplevde matchen och nycklarna till er stora vinstmarginal? 

En rolig match där vi fick en kanonstart med Linas missil upp i bortre krysset efter knappt 20 sekunder spelade av matchen! Vi fick bra stäm på spelet matchen igenom och bjöd på många fina kombinationer. Nycklarna handlar om framåtandan i spel och tanke, att vi är trygga med boll samtidigt som vi vågar utmana och driva spelet framåt. Att vi utnyttjar ytorna som uppstår och sårar motståndet med attacker på insidan. 

Du bildade backpar med vårt nyförvärv på dubbellicens, Julia Järdhage i senaste matchen. Hur upplevde du samarbetet och kemin er emellan under matchen?

Samspelet med Julle kändes jättebra, vi hade en bra kommunikation som gjorde det lätt att samarbeta. Hon bidrar med sitt lugn både på och utanför plan och det är väldigt kul att ha henne med i laget! 

På tisdag kommer Lindås på besök till klassiska Ryddan. Det var en spännande match i höstas där ni gick vinnande efter två mål i slutskedet. Hur ser du på motståndet och vad blir viktigt för att FBC skall ta tre poäng?

Det är alltid tuffa matcher mot Lindås, det är en förening som precis som FBC har mycket bredd och talang från egna leden. För att vinna krävs samma nycklar som mot Vinga, att vi tar kommandot från start med pondus och framåtanda i såväl anfall som försvar och att vi är rejäla i spelet med och utan boll.