Extrapoängen till Lerum

274

En av säsongens tuffaste bortamatcher och även viktigaste väntade för herrarna under lördagens. Fagerhult borta, där Lerum behövde tre poäng. Insatserna mot både Warberg och Hovslätt lovade gått där man hade haft en tuff uppladdning med skador och sjukdomar. Lerum mönstrade två formationer med Viktor Wedlin i kassen där Oscar Eriksson Elfsberg och Joel Ekström saknades.

Redan i första bytet så kunde Victor Johansson testa hemmalagets målvakt Malte Tjerngren, men det var Fagerhult som gjorde 1-0 efter en fin upprullning. 2-0 kom i en fin omställning där Tim Andersson Carlsson förvaltade läget på bästa sätt. När Lerum hade en chans till reducering som man inte nyttjade, så fick man istället en utvisning för fasthållning. När även 3-0 kom i powerplay blev uppförsbacken än tyngre. En viktig reducering kom när Ljungqvist hittade fram till Calle Björkdahl Carlsvärd som petade in 3-1. Efter målet så hade Lerum jobbat sig in i matchen och även om det inte skapades massivt tryckt så fanns det fler chanser till reducering.

Period två började i högt tempo där vardera lagen skapade varsin chans tidigt innan William Ljungqvist reducerade till 3-2 efter fint eget initiativ. Trots en hel del slag från hemmalaget så resulterade det inte i en utvisning direkt, men Lerum fortsatte spela bra. En straff för Lerum kom till sist när Ljungqvist fick ett slag snäv vinkel. Straffen slogs av Joakm Fors, men utan framgångsrikt resultat. Resterande del av perioden blev ganska händelsefattiga, tempot fanns, men det skapades inte chanser i överflöd och lönande det helt öppet inför period tre.

Tidigt i period tre fick Lerum chansen i powerplay. Den spelformen bjöd inte på något nämnvärt och tiden fortsatte ticka fort likt den gjorde i period två. Lerum skulle på nytt få chansen i powerplay, men där kunde istället Fagerhult kontra in 4-2 och i samband med det blev det något tumult i firandet. Fortsatt spel i powerplay och trots ett ganska avvaktade spel så kunde Tim Sandblom från obefintlig vinkel reducera med bara någon sekund kvar. Det märktes att Lerum hade gått hårt på folk och när även Sebastian Bodenmalm och Victor Johansson tvingats gå av under matchen blev det än jobbigare. Med drygt tre minuter kvar så valde Lerum att plocka målvakt. Efter en bra missad chans först, så kunde Tim Sandblom trycka in en kvittering från nära håll med dryga minuten kvar och som till sist räddade en viktig poäng efter full tid.

Väl i efterföljande förlängning så skulle Lerum drygt två minuter in missa öppet mål, innan Wedlin fick briljera ett par gånger om. När matchen såg ut att gå mot sitt slut, så kunde en trött Ljungqvist snappa upp bollen i mittzon och göra 4-5 via stolpen. Två tunga poäng in på kontot för Lerum i kampen om att hålla sig kvar.

Nästa helg väntar en ny bortamatch, då mot Lillån. Med en snarlik insats igen har man goda chanser att ta nya poäng.