FBCs herrjuniorer klara för Innebandyfesten

284
Foto: Christoffer Sturesson

I säsongens sista JAS-match i Rydsbergshallen skulle FBC Lerum axla det stora favoritskapet när Kärra stod på andra sidan i det Playoff 2 som vid vinst kunde ge biljett till Innebandyfesten. Det var aldrig något snack om saken och med en rivstart i första perioden med tre snabba mål inom loppet av matchens första fyra minuter så vann man komfortabelt med 8-2 (5-0, 2-2, 1-0).

FBC Lerum satte gasen i botten från första sekunden och gav inte Kärra en lugn stund. Tempot var hysteriskt och redan efter 4 minuter hade man tagit ledningen med 3-0 genom mål av Emil Kullendal, Simon Ågren och Hampus Flodmar. Kärra tog i det läget timeout men laget var klart påverkat av stämningen i den fullsatta Rydsbergshallen. FBC ville inte ge Kärra någon som helst chans eller hopp och fyllde på med 4-0 genom en läcker Zorro Victor Johansson och 5-0 av alltid rättplacerade Emil Kullendal. Andra halvan av perioden rycktes sönder lite av ett par utvisningar men det var ett mycket kraftigt övertag för FBC under hela perioden.

Andra perioden började likartat men Kärra fick lite energi genom sitt 5-1-mål tre minuter in i perioden. Lerum blev lite mer omständliga och hade lite svårare att utnyttja alla sina lägen. Fortfarande var hemmalaget klart dominerande men slog av något på takten. Lerum gjorde ett litet ryck igen i 6:e och 9:e minuten genom matchens gigant, Victor Johansson, som ville bjuda den helt proppfulla Rydsbergshallen på sin sista uppvisning och vi hade 7-1 halvvägs in i andra och det var ett håglöst Kärra som såg matchen rinna dem ur händerna. Kärra fick glädjas en gång till innan periodpaus med reduceringen 7-2 några sekunder innan pausvilan. Följdaktligen 2-2 i perioden där ändå Lerum hade ett stort spelövertag.

Tredje perioden var det defilering mot Innebandyfesten och matchens sista mål gjordes redan i andra minuten av snabbe och starke Lucas Svensson när Lerum nystade upp Kärras försvar.

Det var aldrig något snack om att Lerum vann mycket rättvist och det visade man från första tekning. Imponerande att med ett sånt stort favorittryck ändå förvalta det så väl och skapa förutsättningar och självförtroende nu när man ska tampas med Sveriges 15 andra lag om titeln Svenska Mästare i Uppsala 14-16 april.

Matchens lirare var såklart Victor Johansson som i sin sista match kunde rubriceras för 3 mål och 1 assist. Han hyllades kungligt med stående applåder efter matchen och har en ljus framtid framför sig – härnäst i Pixbo. Victor är ytterligare en spelare i Lerums talangfabrik som tar nästa steg i karriären med SSL-spel.