Ella Westerberg klar för A-laget

417

Den egna produkten Ella Westerberg, forward född 2007, har i dagarna tecknat ett A-lagskontrakt och tar klivet upp till seniorspel. Ella har haft en fin utvecklingskurva och visat ett vägvinnande spel i JAS och akademilaget. Under våren har Ella tränat med A-truppen och imponerat med sin bollbehandling, spelförståelse och starka presspel.

Ella säger så här om sitt beslut att signa A-lagskontrakt och den nya utmaningen som nu väntar:

-Jag har varit med och tränat med A-laget ett tag och jag kände att det var ett härligt gäng som välkomnade mig bra. Det är ett högt tempo och tuffa närkamper. Ända sedan Bagheera tiden har jag velat spela med A-laget. Därför var valet att skriva på inte så svårt.

Dina tankar och förväntningar på säsongen 2023/2024, dels på ett individuellt plan men även sett ur ett lagperspektiv?

”-Såklart hoppas jag att laget kan ta en kval plats till allsvenskan. På individuellt plan vill jag utveckla min fysik och styrka men även mitt sikte och skott. Sedan tror jag att det kommer bli en rolig och spännande säsong.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:

–Med glädje och stolthet välkomnar vi Ella till A-laget. Under träningarna har Ella visat sig redo så jättekul att hon ser FBC Lerum som rätt miljö för sin fortsatta utveckling. Spelförståelsen, fotarbetet, tekniken och ett starkt presspel är utmärkande egenskaper med Ella. Jag ser också stora fördelar med att hon är direkt i sitt spel med boll och gärna tar raka vägen mot mål vilket blir viktig då allt går mycket fortare division 1 nivå. Det är alltid lika roligt när en spelare går hela vägen från Bagheera till A-laget. Det är också ett kvitto på att Ella har fått en fin utbildning av sina tränare i F06/07, akademilaget och JAS som tillsammans med en stark drivkraft tagit henne dit hon är idag. Vi säger varmt välkommen till A-laget och ser fram emot en rolig säsong tillsammans.