Tim Brithén till FBC Lerum

1042

Herrarnas fjärde nyförvärv inför säsongen 23/24 är Tim Brithén som ansluter ifrån Hovshaga AIF där han tillbringade senaste säsongen.

Brithén, som är född 2000, har just Hovshaga som moderklubb men har flertalet säsonger bakom sig i Växjö, där han spelat division 1 samt JAS, men även drygt 50 matcher i Allsvenskan med Lagan under säsongerna 19/20 till 21/22.

Tim har därmed vid flertalet gånger ställts mot FBC Lerum i diverse olika sammanhang. Den gångna säsongen noterades han för 28 poäng under grundserien samt fyra mål i kvalet till Allsvenskan där Hovshaga åkte ut mot Kalmarsund Ungdom till slut. Rightfattade Brithén kan användas både som center och vänsterforward och kommer bli användbar i årets upplaga av FBC Lerum.

Anton Olofsson säger så här om tillskottet:

” Tim är en spelare som vi stött på en hel del de senaste säsongerna och en spelare jag personligen haft ett gott öga för. Han har bra fart under fötterna, är stark på bollen och en fin blick för spelet. Sättet vi vill spela innebandy på och Tims egenskaper går som handen i handsken och jag tror detta kommer bli mycket bra.”

Vi säger varmt välkommen till Tim och önskar Hovshaga lycka till under säsongen.