Seger inför hängivna fans

333

Under lördagens klubbläger i Skene så mötte damerna halländska division 1 laget Kustens IF från Halmstad. Den tredje matchen i augusti för tjejerna som jagade sin första seger.  De bars fram av den unga publiken som stöttade matchen igenom på ett fantastiskt sätt.

FBC mönstrade två backpar och tre kedjor. Annie Dristig, Andrea Frick, Nelly Larsson, Julia Järdhage och Stephanie Borg Nilsson spelade inte och Sarah Flodmar fick förtroendet att starta i FBC-målet. Det var en jämn inledning av matchen där FBC de sista 10 minuterna av perioden fick bättre stäm i passningsspelet och sedermera utdelning i form av både 1–0 Emma Sandqvist i höga slott och 2–0 Leonie Vogt bortre stolpen. 

I period två rivstartade FBC med tryck i anfallszon och Stina Persson kunde via köksvägen, trä in 3–0 efter bollvinst bakom förlängd mållinje. Direkt på tekning tog sig Emma Sandqvist till ett friläge men hon rullade bollen utanför mål. Kusten gjorde en snygg reducering till 3–1 efter att FBC´s uppspel fastnat på mittlinjen men ”hemmalaget” tog tillbaka kommandot och gick upp till 4–1 när Freja Valinder dribblade bort sin motståndare och sköt lågt i bortre. Ställningen var 4–1 efter två spelade perioder.  

Den tredje perioden inleddes svagt av FBC. En reducering av Kusten till 4–2 var fullt logisk liksom den efterföljande time outen av FBC. En viss uppryckning skådades därefter och när Lova Löberg dragskottsköt 5–2 lågt i bortre gaveln 10 minuter från slutsignal var det få som trodde att det skulle bli målmässigt jämnt. Men två snabba reduceringar av gästande Kusten skapade nerv i matchen. FBC redde dock ut situationen och efteråt var det autografskrivning med kidsen.  

Poänggörare: Emma Sandqvist (1mål + 2 ass), Leonie Vogt (1 mål + 1 ass), Stina Persson (1 mål), Freja Valinder (1 mål), Lova Löberg (1 mål), Ebba Syrén (1 ass)’. 

Huvudtränare Mattias Flodén ger sin syn på matchen. 

-Det krävs en högre lägsta nivå och större jämnhet över 60 minuter för att vi skall vara där vi vill vara men matchen visar att vi är på rätt väg. Försvarsmässigt är vi bra organiserade i 40 minuter vilket ger oss rikligt med spelvändningar, ett stort bollinnehav och finfina målchanser men vi är inte tillräckligt effektiva och matchen lever. Period tre är sammantaget svag men vi klarar av situationen och vinner vilket i slutändan är det som räknas. 

Härnäst spelar damerna klassiska Björnslaget cup och lottade i gruppen med FBC Vinga, Fristad Goif och Östensjö från Norge.