Damerna vann Björnslaget

297

Björnslaget har blivit en favoritturnering för FBC Lerums damlag! 2021 vann man på straffar mot Zenith. 2020 förlorades finalen på straffar mot Backadalen. I helgens final hämtades ett 0-2-underläge upp i slutminuterna och sen var man starkast i straffläggningen och segern var ett faktum.

FBC Lerum tog sig till slutsegern via en andraplacering bakom Fristad som sedan fick se sig besegrade av Hovslätt som blev FBCs motståndare i finalen på parketten i Lundbystrand.

FBCs väg mot pokalen innebar två segrar i gruppen mot norska Östensjö och FBC Vinga och en liten plump mot Fristad som nämnts. I slutspelet betvingade tjejerna först Zenith med klara 5-2 och därefter var det en nagelbitare mot Onsala i semin. Även den matchen slutade med straffläggning där Lerum vann med 2-1 till slut.

Coach Mattias Flodén var klart nöjd efter helgen:

Jätteroligt att stå som vinnare efter tre intensiva dagar. Vi tog rejäla kliv i spelet med boll och lagsammanhållningen blev om möjligt ännu starkare. Jag tycker också att vi blev bättre på att hantera situationer när matcherna var tighta och våra motståndare utmanade oss fysiskt och spelmässigt. Mot Östensjö och Zenith förbättrar vi spelet med boll markant och straffläggningen mot Onsala är ett starkt minne där vi kliver fram och vill vara vinnare. Jag är supernöjd med hur spelarna hanterar slutforceringen i finalen när vi byter gameplan med 10 minuter kvar och fullständigt förändrar matchbilden. I straffläggningen har vi allt att vinna och det är ett fint ögonblick när Annie höjer bucklan och laget firar tillsammans. Jag gläds med tjejerna som kämpar och gör sitt yttersta varje vecka. Väl värda att stå som vinnare!

Kommande helg åker damsektionens div 1 och 2-lag till Värnamo där lagen får varsin match mot värdlaget Värnamo men inte minst teambuilding med alla 35-40 spelare!