1 poäng mot favorittippade Partille

89
Foto: Per Johansson

Efter att DJ-JAS övertygat i sin premiär, så skulle killarna dra igång sin grupp under söndagskvällen med en tuff match. 

På andra sidan stod Partille, en av årets stora favoriter att kunna gå hela vägen där man redan förra säsongen tog ett brons.

Känslan innan matchen var bra i laget! Vi möter ju ett lag där stommen spelat ihop länge och som var riktigt långt framme i sin utveckling redan för två år sedan. Så förväntade mig att dom hade fortsatt utvecklas, men de verkade ha stått helt stilla, vilket är förvånansvärt. De hade ju dessutom värvat in u19 spelare och lite annat, så att se vår 08:a, Julius, som aldrig spelat på denna nivån, gå in och sätta bom-stop mot deras allsvenska och u19 spelare är ju inget jag räknat med på förhand, vilket var väldigt kul att se, säger Andreas Franzén som är huvudtränare. 

Att gästerna bar favoritskapet rådde det ingen tvekan om och Lerum hade förberett sig för en tuff match redan på förhand såklart.

Killarna var medvetna om hur matchbilden skulle se ut och accepterade hur vi skulle ta oss igenom matchen. Gameplanen var ganska tydlig då vi skulle hålla dom på utsidan och inte flytta våran box för mycket och alltid ta bollen framåt då vi misstänkte att de skulle ligga kvar och gå högre i försvaret mot oss. Att vi sen lyckades, i det stora hela, med det i 60 minuter i 5 mot 5 blir jag riktigt imponerad av. 

På förhand kunde man läsa på Partilles sociala medier, att de var segervissa och tippade på 16-1 seger enligt en spelare. Säkerligen med glimten i ögat, men lite tändvätska gav det nog allt.

Det räcker ju med att det är ”derby” mot guldfavoriter för att ge det lilla extra, men gav säkert en liten boost till. 

Period ett blev en mållös sådan vilket såklart gladde Lerums.

En bra första period som bevisade för oss att våran gameplan fungerade och att det blev lite frustration i Partille då deras inte fungerade. 

I andra perioden så spräckte Lerum nollan, men höll fortsatt tätt bakåt och hade en 1-0 ledning inför tredje.

Ja, bra utdelning efter två perioder, samtidigt visste vi att 1-0 inte skulle räcka för att slå dom utan vi tryckte på att fortsätta ta bollen framåt för 2/3-0 snarare än att spela på resultatet. 

Först i period tre öppnade det upp sig lite. Partille kvitterade i powerplay innan Lerum gjorde 2-1. När Lerum sedan fick chansen i powerplay så kunde istället Partille kvittera och matchen slutade därmed 2-2.

Konstig period med många utvisningar. Är givetvis mycket nöjd med 2-2, men att vi är millimeter från att göra 3-1 i PP med 5 minuter kvar och att dom istället får in 2-2 i boxplay gör ju givetvis att man har blandade känslor.

En poäng mot ett topplag. En skön start vad tror du om fortsättningen?

Går vi in med liknande mindset i fortsättningen lär vi bli svåra att slå. Säsongen är lång och killarna är unga, så om utvecklingskurvan fortsätter uppåt kommer vi bli jobbiga att möta för alla lag. Drar inte för stora växlar efter omgång ett, men vi tar med oss många bra saker från matchen. 

Någon du vill hylla lite extra?

Svårt att välja någon specifikt då jag tyckte alla gjorde en kanonmatch. Men de gångerna Partille lyckades skära igenom vårat försvar fanns ju kasper där och satte stopp. En kanonmatch av honom i kassen.