Återstart av Allsvenskan när Lerum ställs mot Höllviken

304
Foto: Christoffer Sturesson

Vi tittar framåt mot helgen när det återigen är dags för den södra allsvenskan att kliva in i nästa omgång. Vi tog oss ett snack med tränare Olofsson inför.

Innan uppehållet som varit så åkte Lerum på en tung förlust mot Hovslätt på hemmaplan, där man länge var med i matchen och faktiskt spelade bättre under långa perioder.
– Besviken på resultatet framförallt och sättet som Hovslätt gör mål på oss. Jag tycker vi är klart bättre första två perioderna men att Hovslätt tar över i tredje perioden. Finns mycket positivt att ta med, men tyvärr inga poäng och det ju dem som räknas så det känns skit kort och gott, säger han.

Laget har alltså haft en extra träningsvecka då helgen var spelledig när det var landslagsspel.
– Vi har tränat på som vanligt, inga större skillnader egentligen.

Det återstår fyra matcher innan den första halvan av serien är spelad. Hittills har laget 10 poäng och man behöver ett par poäng till för att närma sig den siffran som man ”ofta” har vänt på senaste åren.
– Jag är besviken på både poängskörd och även prestationerna. Vi har vissa delar i matcher som är bra eller till och med väldigt bra, men vi lyckas inte få till det över 60 minuter. Vi har vart med bra i samtliga matcher men våra dalar förstör våra toppar. Jag tycker vi borde haft 5-6 till poäng minst på kontot men samtidigt handlar det om att vinna och det har vi gjort för lite.

Nu är man alltså inne i matchbubblan igen och har ett par träningar kvar denna veckan.
– Vi förbereder oss främst för att slå Höllviken men vi håller även på och slipar på en liten förändring i spelet, återstår att se om vi kan sjösätta redan på lördag.

Just Höllviken är en tuff bortamatch där man senaste åren haft svårt att ta poäng, även om man däremot slagit laget på hemmaplan.
– En otroligt svår bortamatch, jag tycker Höllviken är ett av seriens absolut bästa lag och att möta dem på bortaplan är riktigt tufft. Det kommer krävas en helgjuten insats över 60 minuter för att vi ska få med oss något hem där ifrån.

Vad tror du kommer behövas för att ha med sig tre poäng hem i bussen till helgen?
– Jag tror det handlar om dem gamla klyschorna, jobba hårt, vinna närkamper, täcka skott och spela med huvudet på skaft i 60 minuter och inte i delar av matchen. Försvarsspelet kommer givetvis bli nyckeln.

Matchen spelas i Halörhallen i Höllviken på lördag kl 15.00 och som vanligt finns samtliga matcher att streama på www.innebandy.tv