Förlust i Jönköping mot serieledande Hovslätt

167
Anton Svanberg stod för 3 av Lerums 5 mål i matchen. Foto: Christoffer Sturesson (Sturesson Foto)

En tuff bortamatch stod på schemat för herrarna under lördagen, då man skulle möta Hovslätt på bortaplan. Hovslätt som hittills är enda laget som är klara för SSL-kval.

För Lerums del så saknades Oscar Eriksson Elfsberg samt Lucas Svensson och Adam Ryberg. Tränare Olofsson valde därmed att börja matchen på två formationer där Philip Tapper var tillbaka i spel efter att ha vilat förra matchen.

Matchen startade relativt lugn, där lagen turades om att äga boll. 1-0 kom halvvägs in i perioden när ett backskott styrdes in framför Tapper. Därefter skapade Lerum ett par klara målchanser, utan någon utdelning den gången. När Tapper sedan blåste Hovslätt på ett solklart mål, så kunde istället Joel Ekström kvittera direkt efter i ett mycket fint anfall. Hovslätt hade en del boll under andra halvan och kunde göra 2-1 på ett välplacerat långskott. Lerum hade chans för kvittering, men fick se bollarna smita utanför vid de tillfällena.

Period två hann knappt börja innan Anton Svanberg hittade in med ett skott från vänsterkanten. Hovslätt gjorde 3-2 innan Lerum skulle få chansen att spela powerplay för första gången i matchen. Efter ett par försök utifrån så fick man tillslut en omställning i sitt eget powerplay där Ekström serverade Anton Svanberg i slottet. Glädjen blev kortvarig då Hovslätt direkt återtog ledningen efter att Lerum slarvat på mittplan och gett bort bollen. Lerum var sånär en kvittering i slutskedet av perioden, men ribban räddade Hovslätt den gången.

I period tre så skulle Hovslätt få chansen i powerplay när Lerum drabbades av en två plus tvåminutersutvisning vilket gjorde att hemmalaget skulle få dubbla chanser. Efter ett fint jobb under första halvan, så skulle tillslut Hovslätt hitta ett avslut från snäv vinkel som satt fint placerat i nättaket och innebar 5-3. Lerums ganska tuffa matchande började märkas aningen, där Hovslätt hade fortsatt mer boll, men där Lerum absolut hade lägen för reducering. En ordentlig chans fick man när Hovslätt slarvade i ett byte och drog på sig en utvisning. Där kunde Anton Svanberg visa upp sin klass när han iskallt väntade in en lucka och hittade ett skott som satt högt i nättaket. Hovslätt gjorde 6-4 i en omställning där bollen retfullt kunde slinka in bakom både Tapper och försvarsspelarna. Lerum plockade målvakt nästintill direkt då fem minuter återstod och där kom en reducering nästintill direkt via William Ljungqvist, assisterad av Fredrik Bäckman. Tiden tickade iväg, Lerum rullade mycket boll, men hade kanske svårt att skapa de riktigt öppna lägena. Bäckmans skott i burgaveln var det närmaste kvittering man kom innan Hovslätt punkterade matchen med 7-5 målet i öppet mål.

Nu väntar en hemmamatch nästa helg mot Höllviken, en match av ytterst viktig karaktär då det orangeklädda laget är ett av de som skuggar bakom.