VM, dag 3: I händelsernas centrum

307

Sekretariatet i VM är placerat mellan lagens avbytarbänkar. Och där hittar vi ett gäng kända ansikten. Frank Pihlström, Ove Hallberg och Hans Göransson från FBC är en del av ”Team 1” och de har redan fått chansen att jobba på några riktigt intressanta matcher.

Ove sköter klockan och Hans basar över den ena utvisningsbänken. Frank är teamleader och han berättar att allt flutit perfekt så här långt.
– Det har faktiskt inte varit nervöst alls. Vi är en bra grupp tillsammans med tre personer från andra klubbar och alla känner sig trygga.

Har du haft något gott snack med någon av spelarna?
– Nja inte direkt, vi ska ju inte söka kontakt med spelarna. Och de är alla är väldigt proffsiga under matcherna. Men Kim Nilsson kom och pratade med mig efter premiärmatchen. Det var kul, vi känner varandra sedan hans U19-tid.

Vad har varit roligast hittills?
– Vi har tagit fram en egen siffermatris med alla tröjnummer. Domarna kan använda den tiill att peka på ett nummer vid mål eller utvisningar för att undvika missförstånd. Det är en enkel uppfinning som varit mycket uppskattad.