Nu är det all-in för damerna

147

Ikväll kl 20.00 möter vårt div 2-damlag Guldheden hemma i Rydsbergshallen och redan på söndag är det dags igen att bege sig till hallen för då är det Pixbos tjejer som står på andra sidan.

Kvällens match mot Guldheden är en måstematch om laget ska hänga med i gruppen av lag som slåss om topplaceringarna efter seriesuveränen Partille. Enligt uppgift har FBC:s tjejer i veckan pratat ihop sig och talat om målsättningar för resten av säsongen och det är full satsning som gäller och detta innebär bl a att man förmodligen startar på två femmor i matchen.

Nu i helgen hade ju vårt damlag matchledigt på grund av regionslutspel i damjunior-SM i Malmö men det innebar ju å andra sidan inte spelledigt eftersom delar av vårt damlag består av detta framgångsrika damjuniorlag.

FBC har i dagsläget 23 poäng på sina 13 spelade matcher och upp till Floda som i dagsläget är tvåa är det elva poäng men å andra sidan har de tre matcher mer spelade. Läge för Lerum att knapra in på det avståndet alltså om man lyckas väl i helgen.

– Vi kommer att köra allt eller inget för att ta maximalt med poäng resten av säsongen. Vi vill gå för kvalspel till ettan som gäller för de tre första lagen i serien. Vi har ett guldläge nu med de tre kommande matcherna mot Guldheden, Pixbo och Walkesborg – alla på hemmaplan. Tyvärr har vår duktiga back Linda Engström valt att ta timeout på obestämd tid men vi hoppas hon får tillbaka sugen, säger assisterande tränare Jonas Lundblad.

Vi ser fram emot de här matcherna och uppmanar alla i föreningen att sluta upp i Rydsberg för att stötta tjejerna!