Besvikelse över missad semi – men mycket glädje ändå

644
Det var på förhand en nästan omöjlig uppgift. Malmö med många spelare från laget som toppar division 1 utan förlust mot våra spelare från division 2 och 3. Som om inte det vore nog så var fem av dessa Malmöspelare också uttagna i U19-landslaget. En otroligt tuff motståndare med andra ord.

Det handlade om disciplin, vilja och vända spelet snabbt inför matchen. De två första punkterna skötte vi 100% i första perioden. Malmö var skickliga, men vi försvarade oss fantastiskt och många av Malmös chanser var skott utifrån och de farligheter som Malmö skapade stoppades av en fenomenal Lisa Thunell i Lerumsmålet.

Vi stod upp helt fantastiskt och Annie Dristig plockade bort Malmös stora stjärna Ellen Rasmussen på ett magnifikt sätt i första perioden. Dock hade vi väldigt svårt att komma till vår rätt i offensiven och i våra kontringar. Annie drabbades också av en utvisning i slutet av första perioden, en utvisning som dröjde sig kvar i den andra men Malmö kom inte till några farligheter. Istället fortsatte vi spela riktigt bra och kom i denna perioden till en del farliga målchanser.

Tyvärr tappade vi fokus för en sekund efter fem minuter och då small det direkt. Minuten senare fick en Malmöspelare kliva rakt igenom vårt försvar och det var plötsligt 2–0 till Malmö. Vek tjejerna ner sig? Absolut inte, istället bröt Emma Lundblad in mot mål några minuter senare och på returen högg Sandra Hawerman direkt och smällde in reduceringen till 2–1.

Sedan slarvar vi i ett uppspel tre minuter senare och Malmö bryter och blir rena i slottet till 3–1. Vi ser ut att lyckas hålla detta till periodpaus men då tvekar vi återigen för en sekund i egen zon och istället för att kliva på så rundar Rasmussen os och serverar en lagkamrat öppet mål till 4–1, ett otroligt tungt mål. Malmö är otroligt skickliga och dödligt effektiva så fort lägen gavs.

Tjejerna taggade dock till ordentligt i periodpausen och bestämde sig för att ge Malmö en rejäl match även i sista perioden. Vi försökte och gav allt och jämnade ut spelet igen, men Malmö var för bra. Det blev ett mål till för Malmö och slutresultat 5-1.

Besvikelsen var stor hos tjejerna efteråt vilket visar att de verkligen trodde och ville detta, vilket är fantastiskt som coach att se! Med facit i hand ska vi ändå vara nöjda med vad vi presterade. Det hade inte spelat någon roll om det blivit i en final eller som nu, Malmö skulle slås och tyvärr blev den uppgiften oss övermäktig.

Jag och Jonas är otroligt stolta över vad tjejerna presterat under helgen och den gemenskapen och glädjen som funnits gör en stolt som tränare. Matchen mot Lugi är grädden på moset denna helgen, där vi visade upp hela vårt register.

Efter matchen mot Malmö så undrade både domare, publik och tränarna i Malmö vad det var för nivå på våra tjejer. Samtliga blev väldigt förvånade när vi förklarade att de normalt spelar i lägre divisioner.

Malmö imponerar får jag säga med sin rörelse, sin pondus och sin disciplin. De vann också finalen utan att förta sig med klara 8–1, där det stod 7–1 redan efter två perioder. Malmö kommer att bli svårstoppat på Innebandyfesten och är rent ut av kanske guldfavoriter.

Text: Christoffer Sturesson

Malmö FBC–FBC Lerum 5–1 (0–0, 4–1, 1–0)
Andra perioden
1–0 (25.07) Frida Mainz Ohlsson u.a.
2–0 (26.11) Emelie Rosenkvist (Marlene Lennartsson)
2–1 (29.03) Sandra Hawerman (Emma Lundblad)
3–1 (32.47) Frida Mainz Ohlsson (Ellen Rasmussen)
4–1 (37.37) Ellenor Bengtsson Wester (Ellen Rasmussen)


Tredje perioden Skott: 34–10 (12–1, 12–7, 10–2)
Domare: Leon Fuchs och Petter Niklasson.
Spelplats: Kirsebergs Sporthall , Malmö
Publik: 132