Lelle om segern i fredags och Pixbo ikväll

164

I fredags vann damlaget komfortabelt mot Guldheden och i dag är det dags för match igen. Vår tränare Lelle Isaksson sammanfattar här läget inför Pixbomatchen i kväll.

”Ända sedan undertecknad tog över jobbet som huvudansvarig för FBC Lerums damlag, så har det funnits två uttalade mål. Dels att bygga en väl fungerande grupp som trivs ihop och dels att inleda den Elitsatsning som klubben gör med damerna.

Gruppen är nu väl sammansvetsad, inte minst genom det fina samarbete som utvecklats under året tillsammans med Utvecklingslaget, och därmed har det också givits en större möjlighet för att fokusera än hårdare på Elitsatsningen.

Det kommer att innebära en hårdare coachning, spel med två femmor från start i matcherna och mer ansvar på och för varje enskild individ i truppen. Detta meddelades laget i veckan och det välkomnades av spelarna.

Matchen mot Guldheden blev ett bevis på att vi är på väg mot något stort. Även om motståndet inte var det hårdaste så var spelet emellanåt riktigt, riktigt vasst. Fokus låg på att hitta långa, svepande passningar, låta Guldheden jaga mycket boll och att våga föra och ta tag i spelet i alla lägen.

Detta fungerade mycket fint och bollinnehavet för FBC matchen igenom var massivt. 41 skott på mål är också riktigt bra och av hävd vet vi att när FBC skjuter mycket skott på mål så trillar bollarna också in. 13 mål var fin utdelning och det fanns faktiskt bud på än fler.

Det kommer att innebära en hårdare coachning, spel med två femmor från start i matcherna och mer ansvar på och för varje enskild individ i truppen

Femman med Sara Grafström/Malin Granqvist-Sofia Duvander som backpar och Sandra Hawerman-Sofie Hultin/Sanne Kärrman-Elin Lundblad som kedja var fantastisk och skapade målchanser i så när som varje byte.

Extra kul var det att se en pånyttfödd Sara Grafström, en inhoppande Sanne Kärrman och den vindsnabba Sandra Hawerman. Sandra blev poängbäst i laget med tre mål och tre assist. Även andrafemman med backpar Antonia Lundgren/Sara Grafström-Steffi Borg Nilsson och kedja Emma Kovacs-Annie Dristig-Emilia Johannesson såg riktigt bra ut.

Lagkapten Antonia satte sina två första mål för säsongen, vilket gladde. Tyvärr var det precis i det ögonblick som det andra målet kom till som Antonia skadade foten, något som innebär minst två veckors vila för kaptenen. Ett stort avbräck givetvis, men ersättare är redo att fylla luckan. I mål var Lisa Thunell säkerheten själv och landade på en räddningsprocent över 90. Det är starka papper det med!

Nu väntar Pixbo redan i kväll. Där har FBC revansch att fordra!”

Hur behåller ni spelet som visades upp ikväll mot bättre lag?
Vi ska våga gå ut och föra spelet även mot de bättre lagen. Vi ska utnyttja både vår fysik och vår snabbhet. Vi ska spela ett varierat spel, där vi kan gå på blixtsnabba kontringar och avslut, men också våga hålla i boll och driva upp bolltempot med snabba passningar. Vi bryr oss så klart om vilka lag vi möter, men det viktigaste är att fokusera på det vi själva är bra på.

Hur stort är avbräcket med Antonias skada? Hur länge blir hon borta?
Det är aldrig bra med en skada på en ordinarie spelare och när det dessutom är på din kapten så känns det extra mycket. Det är ett avbräck. Nu finns det fler spelare i truppen som är redo att kliva in som tur är.

Vad är du extra nöjd med från ikväll?
Att vi följde vår game-plan och spelade långa passningar, drev upp tempot och vågade gå för det i alla lägen. Det känns jäkligt gött att få en match där du inte behöver stå och vara orolig. Vi sa till tjejerna att njuta i den tredje perioden och det gjorde tjejerna, utan att för den del slå av på takten.

Borta mot Pixbo har jag för mig att ni rasade ihop – hur undviker ni det denna gången?
Det var många faktorer som gjorde att det blev så den gången. De grejerna behöver vi inte ta här. Det är glömt nu. Direkt efter den matchen ringde jag kollega Jonas Lundblad och frågade om han ville göra comeback som coach och det ville han. Det har varit en jäkligt positiv sak med den förlusten om man säger så. Tjejerna är också mer mentalt förberedda inför den här Pixbofighten än inför den förra. Nu vet alla vad som krävs och det är 100% inställning i alla lägen.

Jobbar ni annorlunda nu i o m ert beslut om All-in-satsningen?
Ja, på ett sätt är det ju så, i och med att vi lämnat metoden att starta matcherna på tre femmor, som vi/jag använt i de flesta matcherna under en och en halv säsong. Jag tror att det har varit vettigt att ha gjort så fram till nu, för det har bidragit till att bygga det grymma tjejgäng som nu finns i klubben. Samtidigt är det helt rätt läge att växla upp och matcha hårdare. Vi siktar ju ändå mot ett kval och en division 1-plats.