Kamp och dramatik när herrarna tog tre poäng

713

Det var säsongens viktigaste match så här långt, men det syntes inte på hemmaspelarna från start. Och trots en tappad tvåmålsledning återtog FBC kommandot i sista. Efter en sen reducering blev det ändå spännande i slutsekunderna. Ett rött lag med fajterhjärta höll buren ren – och tre underbara poäng bärgades.

FBC såg laddade ut från start och det tog bara 48 sekunder innan  Tony Bromé gjorde ledningsmålet. Lerum spelade disciplinerat och styrde matchen under egentligen hela den första perioden. William Lindh ökade på genom ett knackskott från nära håll.

I andra perioden arbetar sig Åstorp/Kvidinge undan för undan in i matchen. De söker hela tiden efter crosspassning och direktskott. FBC lyckas länge stänga ytorna i mitten, men en gång bollen fram och då straffas hemmalaget direkt. Lerum replikerar nästan omgående genom Pontus Persson, men innan periodpaus bjuder FBC på en indianare som resulterar i 3–2 efter två perioder.

I den sjätte minuten av den tredje perioden utjämnade skåningarna. Det var dock aldrig någon tvekan om vilket lag som ville mest och fajtades bäst. Först gjorde Persson sitt andra mål för dagen och sedan kom målen som på ett radband. Anton Olofsson (assisterad av just Persson) dunkade in 5–3 och lite naivt trodde vi väl att matchen var avgjord.

Åstorp reducerade två gånger om, först till 5–4 – och sedan efter ett mål av Peter Malmberg i öppen kasse – till 6–5 med bara 21 sekunder kvar att spela.

Manskapet som tränare Jonny Paridon skickade in på planen gjorde det småsmutsiga jobbet som krävdes och tre mycket välbehövliga poäng ramlade in på det allsvenska kontot.

Anton Olofsson, som verkar ha bemästrat sina skadeproblem, tyckte inte att den befarat höga pressen från Åstorp blev så farlig. – Så länge vi passade rätt fick de inte tag på oss. Det var i så fall vi själva som satte oss i problem genom dåliga passningar.

Hur gick tankarna när ni släppte in 5–6?
– Jag blev mest förbannad för att jag inte kunde täcka skottet. Tycker det var ganska lugnt ändå, Åstorp skapade inget riktigt farligt läge.

Vad tycker du är den största skillnaden mellan FBC Lerum i dag och vid seriestarten?
– Förutom att vi samlat på oss en massa rutin så har vi nu sstt försvarsspelet ordentligt.

FBC har fortfarande inte vunnit två matcher i rad. Vad krävs för att ni ska lyckas med det mot Åby hemma om två veckor.
– Det handlar om att göra en bra lagprestation och att inte få några dippar. Vi kan fortfarande ha svackor men inte alls som i början av serien. Fast det blir säkert en tuff match, Åby har nu till sist övergett sitt man-man-spel och sedan lyft sig ordentligt i sista matcherna.

ALLSVENSKA RESULTAT OCH TABELL