Olofsson: ”Det handlar om att täcka skott och vinna närkamper”

309

Med fem omgångar kvar av allsvenskan spelar herrlaget på söndagen sin näst sista hemmamatch. Åby Oilers är fast förankrade i botten, men bytte nyligen spelsystem med seger mot Göteborg som följd. Anton Olofsson, som är en hygglig kille, satte Valentines-daten framför Mello-TV:n och svarade snabbt på våra frågor inför matchen. 

Hur har träningarna varit i veckan?
– Träningarna har vart bra. Jag har haft en riktigt go känsla i kroppen hela veckan. Även på morgonträningen i morse.

Är det några nyheter på träningarna?
– Nej, inte direkt. Det är bara att gnugga på och försöka se till att vinna våra resterande matcher.

Hur var den extrainsatta lördagsträningen?
– Jag tycker det är rätt skönt att komma upp och köra lite småsaker och leka av sig lite.
Och så gnuggade vi lite special teams, som kanske inte funkat till hundra procent än.

Åby har efter sju tusen sorger och åtta bedrövelser gått ifrån sitt man-man spel. Tror du att det gör att det blir en tuffare kamp denna gång?
Jo, det är klart att de har höjt sig sen förra mötet. Men jag tror att det är mycket upp till oss själva, vi måste komma upp i nivå och jag tror inte att de kommer hjälpa oss på den vägen.

Vad skulle en vinst mot Åby betyda inför avslutningen?
– Den skulle inte betyda någonting om vi inte fortsätter vinna, det är en av fem matcher vi har kvar att spela så den är inte mer eller mindre viktig än någon av de andra fyra matcherna.

Vad är det viktigaste i matchen i morgon?
– Att vi får lite flow i spelet och kunna göra lite goa baljor skulle vara skönt. Men som jag brukar säga så handlar innebandy om att täcka skott, vinna närkamper och slita mer än motståndaren så det är väl nyckeln imon precis som i alla matcher egentligen.

Runnestig är bortrest, hur ersätter ni honom?
– Skulle gissa på att vi sätter in en annan spelare…

Fystränare Staffan Hjalmarsson var supernöjd tidigare i veckan och tycker att flera spelare tagit stora steg bara sedan jul.
– Jag håller med och Staffan ska han ha en stor eloge för sitt jobb. Han är en riktigt bra och inspirerande fystränare, förmodligen den bästa man kan ha.

Du själv sliter med en knäskada, hur är statusen. Vilar du dig i form nu eller?
– Det är som det är eller vad man ska säga, får kriga mig igenom sista matcherna nu och vila sen. Haha vila och vila, försöker spara det så mycket det går.

Spelmässigt då? Det är väl fortfarande lite upp och ner.
– Jag hävdar fortfarande att vi underpresterat både poäng och prestationsmässigt, tycker vi är betydligt bättre än vad tabellen visar. Det är riktigt irriterande faktiskt, men nu är vi där vi är och hoppas de kanske släpper lite nu de sista matcherna. Jag tror det handlar mycket om mentalt blandat med lite annat.

Hur ser du annars på serieavslutningen?
– Jag känner mig lugn, vet att vi har väldigt mycket kvar att krama ur denna truppen och om de väl skulle bli kniven på strupen så tror jag de inte de skulle bli några problem att pressa ut det som behövs.
Vi har fem matcher kvar och vi går för 15 poäng!