”Jag hann inte sikta, men man vet ju var målet står”

671
Här satt bollen. Tommie Lundgren berättar för fotografen som dessvärre missade matchen i söndags.

Tommie Lundgren är en av många egna produkter i laget. Han började spela i klubben när han var tio år. I år har han mest spelat i power play, men när han senast fick han chansen från start i en nykomponerad kedja tillsammans med Anton Olofsson och Victor Johansson, gjorde han ett mål och två assist.

Eller var det två mål och en assist? Vem var det egentligen som gjorde det viktiga 3–4-målet i slutet av andra perioden?
– Jag vet ärligt talat inte. Jag och Dahl stod och högg mot bollen bägge två. Bollen gick in och det var det viktiga, säger Tommie.

Men när det gäller segermålet med en sekund kvar av sudden var det aldrig någon tvekan om målskytten. Men hade du någon koll på tiden?
– Nä, Eller jo lite. Jag såg att  det var sju sekunder kvar när Ogge hämtade bollen i hörnet. Jag visste att det var bråttom.
Jag fick passningen från Pontus på backhand och var tvungen att lägga över. Jag hann inte sikta, men man ju var målet står.

Och när bollen gick in i krysset, vad tänkte du då?
– Det var jävligt gött, det smakade med två poäng. istället för att två skulle gå till spillo. Vi bestämde att vi skulle gå för seger i förlängningen och tog ut målvakten.

Men nu står du här bredvid planen när laget tränar (på måndagskvällen). Vad har hänt?
– Det är ett ligament och en ledkula som har fått en smäll. Nu har jag en stödskena och måste vila minst en vecka.

Hände det här när du överfölls av glada lagkamrater?
– Nej, det var i andra perioden. Jag krockade med en kille nere i sarghörnet. Norberg tejpade och jag kunde inte använda tummen – men vad gör det när skotten sitter som de gör, hehe.

Nu är det match borta mot Fagerhult på lördag, vad tror du om den?
– Jag tror på seger och killarna är jäkligt sugna på tre pinnar. Det är nästan ett måste också. Det kommer inte finnas någon i laget som inte går för vinst.
Det vore gôtt att ta revansch från förlusten på hemmaplan också (när laget släppte in tre mål sista minuten). Då gick allt deras väg i slutet. Det kommer aldrig, aldrig, aldrig att hända igen.

Och du åker väl med och stöttar laget även om du inte kan vara med och spela.
– Ja, det gör jag säkert. Jag är ju inte död, bara lite skadad.