Nära även denna gång för damerna

449

Det var ett gäng FBC-tjejer med stort självförtroende som gick in för att spela den tuffa matchen mot seriesuveränen Partille. Dels hade hemmalaget radat upp ett antal segrar och dels var man mycket nära att slå Partille i höstas. Det är ett Partille som kan liknas vid ett mini-Lerum med hela 5 st forna lerumsspelare.

Partille tog ledningen i tredje minuten och sedan fick Partille dessutom två straffar i första perioden då FBC och drabbades av utvisningar i samband med dessa. I duellen Lisa Thunell vs Nicole Skager gick FBC:s keeper segrande ur båda straffduellerna. FBC stärktes av detta och kunde kvittera i numerärt underläge genom Sandra Hawerman. Tyvärr replikerade Partille omgående i sitt powerplay.

Andra perioden slutade 2-2 då FBC kvitterade vid två tillfällen men Skager tog revansch för första periodens straffar genom att måla två gånger och inför tredje perioden stod det 3-4.

I 3:e periodens sjätte minut utökade Partille till 3-5 och därefter blev det inget mer målgörande trots att FBC fick chansen i numerärt överläge i trettonde minuten. I sista minuterna hade FBC en riktigt bra press med bl a ett bortdömt mål och bud på mer.

Summeringen är ändå att FBC Lerum är i högform och när nu Partille (som i och med segern är seriesegrare) är avklarade ser vi fram emot ett gäng toppmatcher för våra tjejer.

Nu närmast är det Flodaderby på fredag – en match som det inte lär vara några problem att ladda inför.

Lelle Isaksson summerade efter matchen:

1. Det gick mycket snabbare den här matchen än de vi spelat innan. Partille var kvicka.
2. Jäkla otur med målen. Så fort vi gjorde ett så gjorde Partille mål i bytet efter.
3. Slarv och svårigheter med uppspelen gav Partille lägen.
4. Vi ger aldrig upp! Har en boll inne med en minut kvar som felaktigt döms bort. Sen flera lägen efter det.
5. Lisa gör en kanonmatch