Lelle bubblar av optimism inför kvällens laddade derby

200

Nu finns det ingen återvändo längre. Alla kvarvarande matcher måste vinnas om det ska bli kvalspel för våra damer (och det är inte säkert att ens det räcker). I kväll är det ett laddat derby mot grannarna i Floda. Vi har snackat med tränare Lennart Isaksson inför matchen.

Jahaja Lelle, torsk mot Partille. Är det kört att nå kvalplatsen nu?
– Det ligger inte längre i våra egna händer, vilket naturligtvis gör det svårare. Lindås eller Surte måste förlora minst en match till, förutom den mot oss då.

Hur tycker du att tjejerna svarade på utmaningen att behöva vinna – och möta en motståndare som är många klasser bättre än de föregående matcherna?
– Jag har hört många positiva kommentarer, både från våra egna i klubben och från utomstående förståsigpåare, efter matchen. Det värmer! Vi gjorde en helt ok match, utan att få till den där lilla extra spetsen som verkligen hade behövts.

Är du nöjd med prestationen senast? Är det något du är speciellt missnöjd med?
– Vi ger aldrig upp och vi försöker att spela innebandy på riktigt. Vi släpper in mål i både boxplay och powerplay, vilket är tråkigt och direkt avgörande för slutresultatet. Vi är inte nöjda med dessa två spelformer. Amine i Partille visade sig också vara riktigt svårstoppad.

Matchen börjar 20.00 i alléhallen
– kom i tid det blir mycket folk.

Hur tacklade tjejerna förlusten senast?
– Tjejerna känner att de gjorde en bra match, men det är klart att vinnarskallar som de är så har de också varit lite arga. Att ha Flodamatchen att ladda inför har varit viktigt. Det har egentligen varit fullt fokus på den bara. Mycket bra snack i veckan!

Derby ikväll, vad är det som gör detta så speciellt i dina ögon?
– Det är ju bara så att två kommunklubbar har den där extra rivaliteten. Jag minns derbyna mellan Gråbo och Lerum på 90-talet med herrarna. Det var också heta fighter minst sagt, kampen mellan Lomis och bröderna Olofsson. Det byggs upp en speciell stämning inför de här matcherna.

Och nu är det ännu viktigare, en seger är ett måste och de som torskar är helt borta från kvalracet. Tror du att detta kommer att påverka matchbilden?
– Vi är fortfarande fyllda av självförtroende och kommer inte att bli fega. Det blir fullt ös framåt från första sekunden. Nej, jag tror inte att det kommer att påverka.

Förra matchen var jämn och spännande. Blir det samma sak denna gång?
– Det finns bara jämna matcher mot Floda verkar det som, så ja.

Den kompakta Alléhallen måste väl ge Floda en rejäl hemmaplansfördel?
– Det skulle man kunna tro. Jag har, utan att ens ha lyft frågan, hört flera av tjejerna som pratat om motsatsen under veckan, att det kan gynna oss. Tror inte hallens storlek spelar så stor roll för vårt lag.

Och om det är oavgjort med två minuter kvar så kanske bägge lagen tar ut målvakten, eller vad tror du? Två poäng är väl inte bra nog?
– Bara att vänta in att Floda gör det då och sätta segermålet i tom kasse då, hehe.

Vad är det som gör att FBC kommer gå vinnande ur striden idag?
– Vår inställning, fysik och revanschlusta från Partillefighten!

Du brukar ju aldrig banga att ge ett matchtips och du tippar ju alltid seger. Så vad blir segersiffrorna – och vem avgör?
– Vi vinner med 5-3 och Sara Grafström bombar in sista målet från halva plan.