Herrarna vann en krigarseger i Habo

835

Efter drygt halva den första perioden mot Fagerhult Habo ledde FBC med osannolika 5–0. Men inför den sista hade hemmalaget kommit ikapp. Sista perioden blev betydligt mer målfattig. Fagerhult dominerade spelet och skapade en del giftiga lägen, men tack vare en stabil Viktor Wedlin i målet och ett skott från William Lindh blev det en välbehövlig och superskön trepoängare.

Som topplag i serien och med fördel av hemmaplan var det Fagerhult som tog hand om bollen från början. FBC ställde upp förhållandevis lågt och spelade extremt disciplinerat och det täcktes massor av skott. En briljant insats defensivt. Samtidigt blixtrade Lerum till gång efter gång på andra planhalvan. På åtta minuter görs fem mål på nio skott. En makalös utdelning med en lagom blandning av snygga passningskombinationer och rena flytmål.

I numerärt underläge i sista sekunden får Fagerhult till sist hål på Viktor Wedlin. Inför andra perioden såg FBC-spelarna att komma ut med rätt attityd, problemet var bara att hemmalaget höjde sig ett antal snäpp. I sina bästa stunder är Fagerhult Habo ett väldigt bra lag. Och undan för undan knaprade de in på FBC.

Efter 18.13 var det plötsligt utjämnat och strax efter åker Victor Johansson ut på en femminutersutvisning efter något som såg ut att vara slag på klubba, men som domarna bedömde som hårt spel.

Hoppet sjönk nu en aning hos de tio tillresta FBC-supportrarna. Men spelarna ville inte förlora den här matchen. Fagerhult fick aldrig riktig fart på bollen och dryga tre minuter in i sista perioden var det fortfarande 6–6 när Victor åter klev in på planen.

Tränare Jonny Paridon matchade hela matchen sin förstafemma hårt och i några minuter såg det ut som att energin hade tagit slut. Men när Fagerhult inte fick in ett ledningsmål så var det som att Lerum fick nya krafter. Wedlin gjorde några riktigt fina räddningar och sakta växte hoppet om en poäng.

FBC lyckades vid några tillfällen ta sig upp i offensiva sarghörn och jobbade kvar bollen med forechecking. Med minuten kvar var det läge att ta time out för att vila trötta ben. Och som en följd av ett offensivt frislag studsade bollen som en flipperkula fram till William Lindh som drog in 7–6.

Fagerhult försökte ta ut målvakten men orkade inte riktigt sätta in en slutforcering. Det blev tre poäng till FBC Lerum och stort jubel efter slutsignalen och i omklädningsrummet.

Länktips
  Se filmen från jublet och lyssna till skönsången
  Bilder från matchen
  Fagerhult Habos matchreferat
  Lerums Tidning om matchen