FBC Lerum satsar på Ravelli

1743

Vårens försäljningsaktivitet blir en nyhet för klubben. Vi har visserligen sålt strumpor och underkläder tidigare, men denna gången är det en ny leverantör. Vi är glada att kunna presentera ett samarbete med Ravelli.

FBC Lerum beslutade på årsmötet att klubben och dess medlemmar ska genomföra två gemensamma försäljningsaktiviteter per säsong och nu är det dags för den andra efter billotteriet. Denna säsong har vårt 30-årsjubileum och insatserna under VM gjort att vi skjutit på försäljningsaktiviteterna till vårsäsongen. Tanken är annars är en höst- och en våraktivitet.
Vi har denna gång beslutat att gå på lättsålda produkter som alla har behov av – nämligen strumpor och underkläder. Detta har vi ju gjort tidigare men denna gång vill vi satsa på ett nytt koncept som inte bara ger föreningen och lagen en bättre ekonomi.

Kickoff den 17 mars
Nu ska vi även få draghjälp av ett av Sveriges mest välkända idrottsnamn – Ravelli.
Kontakt togs under innebandy-VM då vi hade montrar precis bredvid varandra och ett upplägg har växt fram där vi kommer att göra en kickoff med en föreläsning av bröderna Ravelli. De berättar om sin karriär, minnen och händelser och sitt nya företag, Ravelli – läs mer på ravelli.se
Kickoffen är den 17 mars kl 19.00 i Gradängsalen vid Gymnasiet dit alla intresserade i föreningen är inbjudna. Det är viktigt att minst en ledare per lag deltar för att få information och det material som tilldelas laget.

Säljtävling
Utöver fantastiskt bra och kvalitativa produkter till bra pris för våra kunder kryddar vi med säljtävlingar för våra lag. Bästa tjej/kille premieras med en signerad fotboll med 1994 års VM-lag.
Det FBC-lag som säljer flest paket i relation till sin fördelning kommer dessutom att få besök av bröderna Ravelli som kommer att delta på en träning och ge laget sina tankar om idrottande efter träningen.
Vi har gjort referenssamtal med föreningar som sålt Ravellikläder och fått enbart positiva signaler.
FBC Lerum kommer under närmaste tre åren genomföra en säljomgång per säsong och detta första tillfälle säljer föreningen totalt 2 000 paket (kostar 200 kr/paket). Paketen fördelas bland alla våra lag, som då får en del av förtjänsten.

Räkneexempel
Ett lag får en fördelning på 100 st paket
Förtjänst till laget 16,50 kronor per paket – förtjänst FBC 38,50 kronor. För varje paket som laget säljer mer än de första 100 paketen erhåller laget 25 kronor och FBC 30 kronor.
FBC Lerum kommer utöver ovanstående att få en sponsring från Ravelli som vi kommer att nyttja för att förse våra ledare med ett extremt bra erbjudande på en svart ledartröja från Asics (träningsoverallsjacka).

Ravelli kommer även att medverka vid Bagheera innebandyskola och på vårt träningsläger i Skene. Vi hoppas och tror att detta kommer att bli en succé – både ekonomiskt och marknadsmässigt och att alla kunder vi får blir jättenöjda.